Fostul comandant al unitatii de jandarmi Falticeni s-a stins din viata


Intră acum și în grupul de

Colonelul în rezervă Gheorghe Bujor, comandantul unităţii de jandarmi Fălticeni, între anii 1993 – 2004, s-a stins din viaţă vineri, 10 decembrie 2010, la vârsta de 60 de ani, după o carieră de peste 34 de ani. Potrivit purtătorului de cuvânt al Şcolii Militare de Subofiţeri Jandarmi Fălticeni, lt. Irina Ipate, cortegiul funerar va pleca marţi, 14 decembrie, începând cu ora 12.00, de la Biserica Adormirea Maicii Domnului din Fălticeni înspre Cimitirul Ţarna Mare.

Colonelul Gheorghe Bujor s-a născut la data de 11 octombrie 1950 în localitatea Rădăuţi-Prut, judeţul Botoşani, este căsătorit şi are doi copii. A absolvit Liceul teoretic cu diplomă de bacalaureat în oraşul Darabani din judeţul Botoşani, în anul 1969. În luna februarie 1970 a fost încorporat şi a satisfăcut stagiul militar obligatoriu la Batalionul 13 securitate Fălticeni, trecând în rezervă în iunie 1971, cu gradul de sublocotenent.

La data de 15 august 1971, a fost activat cu gradul de sublocotenent fiind încadrat la Batalionul 13 securitate Fălticeni, pe funcţia de comandant de pluton şcoală de gradaţi. În anul 1976, a absolvit Şcoala de Ofiţeri a Ministerului de Interne, iar în anul 1979 a fost admis la Academia Militară, secţia arme întrunite, pe care a absolvit-o în anul 1981.

După absolvirea Academiei Militare a fost mutat la Comandamentul Trupelor de Securitate ocupând funcţia de ofiţer cu pregătirea de luptă până în anul 1990, când, datorită rezultatelor obţinute şi a aptitudinilor sale a fost promovat şi numit şef de stat major la Brigada 16 Jandarmi Bacău.

A îndeplinit cu rezultate foarte bune funcţia de şef de stat major la Brigada 16 Jandarmi Bacău până la data de 1 mai 1993, când a fost numit comandat al Centrului de Instrucţie Jandarmi Fălticeni, unitatea de la care a plecat şi care l-a format ca ofiţer.

A condus cu competenţă activităţile din sarcina unităţii pentru instruirea militarilor în termen şi perfecţionarea pregătirii cadrelor care au participat la cursurile organizate şi desfăşurate în cadrul centrului.

A trecut în rezervă la data de 30 septembrie 2004, atunci când starea de sănătate nu i-a mai permis să-şi continue activitatea. A fost decorat cu medalia Meritul militar clasa I în anul 1996.


Intră acum și în grupul de