Gheorghe Flutur a cerut o întânire de urgență cu guvernatorul din Cernăuți pentru soluționarea traficului din PTF Siret: După discuții telefonice am cerut o întâlnire față în față


Intră acum și în grupul de

Președintele CJ Suceava, Gheorghe Flutur, a anunțat că a solicitat guvernatorului de la Cernăuți, Ruslan Zaparaniuk,  o întâlnire de urgență, luni, la ora 12 pentru a clarifica și găsi soluții cu privire la traficul foarte aglomerat din Vama Siret.

Flutur a arătat că a solicitat întâlnirea după ce în spațiul public au apărut o serie de aspecte legate de motivele aglomerării excesive și pe care dorește să le lămurească cu guvernatorul Zaparaniuk.

Președintele Flutur a făcut referire la declarația lui Zaparaniuk din presa cernăuțeană în care acesta arăta că traficul este îngreunat de numărul mare de TIR-uri care vor să tranziteze punctul de trecere a frontierei și că partea română nu are capacitatea de a prelucra mai multe camioane pe zi, dar și că șoferii nu folosesc PTF Crasnoilsc-Vicovu de Sus și preferă să stea la coadă pentru că sunt plătiți suplimentar.

„În ultima perioadă coada de tiruri în județul Suceava a ajuns la 20 km zilnic și creează un mare disconfort celor din județul Suceava, dar și celor aflați în trafic. Dacă în urma discuțiilor ajungem la concluzia că partea română trebuie să facă mai mult, mă voi adresa Ministerului Finanțelor de la București, Direcției Generale a Vămilor și Ministerului Transporturilor pentru a lua măsuri suplimentare”, a spus Flutur.

El a menționat că la întâlnire l-a invitat și pe prefectul Alexandru Moldovan și pe reprezentanții vămii și ai Direcției Sanitare Veterinare.

„Nu sunt de acord cu acest ping-pong al răspunderii și de aceea, după ce au fost mai multe contacte telefonice cu cei de la Cernăuți, am solicitat o întâlnire față în față, la PTF Siret”, a mai spus Flutur.


Intră acum și în grupul de