Zonele turistice ale orașelor Fălticeni și Siret, dar și comunele Ciocănești, Coșna și Mănăstirea Humorului vor fi atestate ca stațiuni turistice de interes local, anunță Niculai Barbă


Intră acum și în grupul de

Vicepreședintele Consiliului Județean Suceava Niculai Barbă a anunțat, luni, că încă cinci localități sau zone din județul Suceava urmează a fi atestate ca stațiuni turistice de interes local, respectiv comuna Ciocănești, comuna Coșna, comuna Mănăstirea Humorului, zona turistică a municipiului Fălticeni, zona turistică a orașului Siret.

„Atestarea este încă o recunoaștere a brandului Bucovina, a potențialului turistic al județului Suceava”, a spus Barbă.

Potrivit acestuia, Consiliul Județean Suceava a încurajat și susținut concret dezvoltarea infrastructurii și promovarea, iar această atestare vine să valideze potențialul lor turistic.

„Statutul dobândit permite localităților accesul la finanțări, inclusiv pe fonduri europene.De asemenea, în atragerea de fonduri este deosebit de importantă asocierea, drept care au fost invitate să facă parte din Organizația de Management al Destinației OMD Bucovina”, a mai spus Niculai Barbă.

Vicepreședintele CJ Suceava a reamintit că județul Suceava are cele mai multe stațiuni turistice și că la cele 20 stațiuni turistice deja atestate, din care patru de interes național și 16 de interes local, urmează a li se alătura încă cinci, astfel încât, cu un număr de 25 de stațiuni turistice atestate, județul Suceava este pe primul loc în țară, devansând județe ca Bihorul cu 17 stațiuni, Harghita și Maramureș cu câte 13 stațiuni, Constanța cu 12 stațiuni, Brașov și Cluj cu câte 11 stațiuni, Caraș-Severin cu 10 stațiuni, Neamț cu 9 stațiuni.

Niculai Barnă a remarcat și interesul deosebit pe care îl au turiștii pentru a petrece Sărbătorile de iarnă în Bucovina.

„Se confirmă că Bucovina este în topul preferințelor, prin gradul ridicat de ocupare la pensiuni, peste 90% în majoritatea zonelor, chiar spre 100% de Revelion. Ultimele știri pe care le-am văzut ne arată că turiștii preferă astfel de locații pentru petrecerea sejurului de Sărbători, Bucovina fiind chiar și peste Valea Prahovei”, a mai spus vicepreședintele CJ Suceava.


Intră acum și în grupul de