Un tânăr de 25 de ani a fost reținut în cazul dublei incendieri de autoturisme în Rădăuți. Acesta a incendiat mașinile familiei


Intră acum și în grupul de

Polițiștii din Rădăuți au reținut, luni, un tânăr de 25 de ani din municipiu, suspect în cazul incendierii a două autoturisme, Mercedes și Peugeot aparținând bunicii sale, autoturisme care erau utilizate de el și de mama acestuia.

De menționat este că în cursul zilei de duminică, în timp ce se afla la domiciliu, tânărul, aflându-se sub influența băuturilor alcoolice a provocat scandal și față de el a fost emis un Ordin de Protecție Provizoriu pentru o perioadă de 5 zile.

Polițiștii care au anchetat cazul l-au identificat pe tânăr la domiciliul său din Rădăuți, iar hainele acestuia aveau miros specific de benzină.

Cu ocazia controlului corporal efectuat, asupra acestuia au fost găsite două brichete.

Ancheta a stabilit că luni dimineața, pe fondul unor certuri anterioare cu familia, tânărul a mers la o stație de carburanți din municipiul Rădăuți, de unde a achiziționat o cantitate de benzină, după care s-a deplasat pe str. Zimbrului din localitate, unde, în jurul orelor 04.50, folosind benzina a incendiat în mod deliberat cele două vehicule aparținând familiei, rezultând distrugeri la ambele autovehicule în proporție de 90%, valoarea prejudiciului patrimonial astfel produs fiind estimată la suma de 6500 euro.

După  audierea suspectului, față de acesta a fost dispusă măsura preventivă a reținerii pentru o perioadă de 24 de ore urmând să fie prezentat Judecătoriei Rădăuți cu propunere de arestare preventivă.

În acest caz s-a întocmit dosar de cercetare penală sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de „distrugere” și „amenințare”.


Intră acum și în grupul de