Apa de Berchisesti a ajuns si in Burdujeni-sat (VIDEO)


Intră acum și în grupul de

Apă potabilă în sistem centralizat şi reţele de canalizare moderne. De asta vor beneficia, începând de miercuri locuitorii cartierului Burdujeni-sat, după ce, în cursul dimineţii, autorităţile sucevene au inaugurat o staţie automată de furnizare a apei, prima investiţie finalizată în cadrul proiectului ISPA.

Primarul Sucevei, Ion Lungu, a declarat după inaugurarea staţiei de furnizare a apei potabile din acest cartier că este prima investiţie finalizată în cadrul proiectului ISPA, celelalte urmând să fie recepţionate până la mijlocul anului 2011. El a spus că investiţiile în cadrul acestui program sunt executate în proporţie de 95 la sută, dar că vor fi recepţionate în următoarele luni întrucât în această perioadă vor fi efectuate probele de funcţionare a instalaţiilor.

Edilul-şef a arătat că, prin proiectul ISPA, în cartierul Burdujeni-sat s-au construit 23 de kilometri de reţele de apă potabilă şi de canalizare, fiind branşate 1200 de locuinţe şi s-a construit staţia de pompare, ce are o un bazin de acumulare de 500 de mc şi o staţie de clorinare automată. El l-a rugat, în glumă, pe unul dintre preoţii prezenţi să dea cu mai multă agheasmă pe el întrucât în ultimul an s-a certat foarte mult cu reprezentanţii firmei constructoare pentru a respecta graficele de execuţie.

Proiectul ISPA de reabilitare şi extindere a reţelelor de apă-canal şi a staţiei de epurare a municipiului Suceava are o valoare de 52,7 milioane de euro, din care 33,4 milioane de euro sunt fonduri nerambursabile asigurate de Uniunea Europeană, alte 12,5 milioane de euro asigurate de la Guvern, din care 4 milioane de euro de la Fondul Naţional de Preaderare, iar 6 milioane de euro sunt asigurate de municipalitate, în urma angajării unui împrumut de la Banca de Dezvoltare a Germaniei KfW.

Proiectul, care a început în 2008, prevede reabilitarea şi modernizarea reţelei de apă pe o lungime de 34 de kilometri, extinderea reţelei pe o lungime de 10 kilometri, reabilitarea canalizării pe o lungime de 68 de kilometri şi extinderea pe o lungime de 10 kilometri şi modernizarea Staţiei de epurare a apelor uzate.


Intră acum și în grupul de