Acasă Actualitate Trei gospodarii mistuite de flacari la Solonetu Nou

Trei gospodarii mistuite de flacari la Solonetu Nou


Intră acum și în grupul de

Trei gospodării din Soloneţu Nou au fost mistuite de un incendiu izbucnit miercuri, înainte de ivirea zorilor. Potrivit ISU „Bucovina” Suceava, la ora 03:37 s-a anunţat că gospodăriile lui L. Cazimir, R. Henric şi T. Nicolae sunt în flăcări. Imediat, la faţa locului s-a deplasat un număr de 21 pompieri militari, cu 4 autospeciale, de la Garda de Intervenţie Solca şi Detaşamentele Rădăuţi şi Suceava, precum şi Grupa Operativă a inspectoratului, pentru localizarea şi lichidarea incendiului, dar şi pentru evacuarea bunurilor materiale.

De asemenea, în sprijin au venit şi Serviciile Voluntare pentru Situaţii de Urgenţă ale comunelor Cacica şi Arbore.



La sosirea echipajelor de pompieri militari, ardeau trei locuinţe şi anexele acestora, toate construite din lemn, pe o suprafaţă totală de 450 de mp., cu pericol de propagare la trei locuinţe vecine.

Incendiul a fost lichidat la ora 10.50, dar au ars casa şi anexele -o bucătărie, două magazii, un depozit pentru lemne şi o centrală termică aparţinând primului proprietar, pe o suprafaţă totală de circa 217 mp, casa, anexele -un depozit de furaje, un adăpost de animale ,10 mc de lemn de foc, trei tone de furaje şi alte bunuri ale celui de-al doilea proprietar, pe suprafaţă totală de 213 mp, şi acoperişul casei celui de-al treilea proprietar, pe o suprafaţă de 56 mp.

Din primele cercetări a reieşit faptul că incendiul a izbucnit în urma efectului termic de la un mijloc de încălzire neizolat termic corespunzător.

Pompierii au salvat cele trei locuinţe vecine.


Intră acum și în grupul de



Exit mobile version