Peste 19.000 de mijloace de transport au tranzitat PTF Siret și Vicovu de Sus în ultimele zece zile. Timpii de așteptare în punctele de trecere a frontierei de la nivelul județului Suceava au scăzut


Intră acum și în grupul de

Poliția de Frontieră Suceava a anunțat, marți, că în momentul de față în Punctele de Trecere a Frontierei Siret și Vicovu de Sus, traficul pentru autoturisme şi automarfare se desfăşoară în condiţii de normalitate, fără a se înregistra timpi de aşteptare.

Potrivit purtătorului de cuvânt al STPF Suceava, Alina Petraru, în perioada 24.12.2022 – 2.01.2023, prin cele două puncte de trecere a frontierei de la nivelul județului Suceava au tranzitat aproximativ 58.000 de persoane cu peste 19.000 de mijloace de transport, din care 6.500 au fost automarfare. Din numărul total de persoane, 44.000 au fost cetățeni ucraineni.

Ea a arătat că în această perioada polițiștii de frontieră suceveni au constatat în punctele de trecere a frontierei mai multe infracțiuni, respectiv conducere fără permis, conducere a unui autovehicul de către o persoană al cărei drept de conducere a fost suspendat,  uz de fals, tăinuire.

Alina Petraru a menționat că polițiștii de frontieră suceveni au acționat alături de celelalte structuri ale Ministerului Afacerilor Interne, în vederea asigurării unui climat de ordine şi siguranţă publică în zona de competenţă.

Astfel, în această perioadă, la nivelul județului Suceava, zilnic, peste 500 de polițiști de frontieră au desfășurat activităţi de supraveghere şi control la frontiera de stat, precum şi pentru prevenirea şi combaterea infracţionalităţii transfrontaliere.

„Menționăm faptul că acolo unde situația a impus-o, a fost suplimentat numărul de lucrători pe arterele de control, până la capacitatea maximă permisă de infrastructura punctului de trecere, totodată fiind luate măsuri pentru întărirea dispozitivului de supraveghere şi control la frontiera de stat. În continuare recomandăm, consultarea aplicaţiei Trafic online, disponibilă pe pagina de internet a instituţiei, unde sunt afișați timpii de aşteptare în punctele de trecere a frontierei”, se mai arată în comunicat.


Intră acum și în grupul de