Dosar penal pentru o falticeneanca ce vindea petarde in piata


Intră acum și în grupul de

O fălticeneancă ce vindea petarde în piaţa din localitate s-a ales cu dosar penal, după ce a fost depistată de poliţişti. Potrivit IPJ Suceava, poliţiştii din Fălticeni au depistat-o în Piaţa agroalimentară din localitate pe R. Claudea, de 41 ani, localnică, în timp ce oferea spre vânzare materiale pirotehnice, respectiv petarde din clasa II.

La control, asupra femeii a fost găsit un rucsac în care se aflau 57 cutii cu petarde, în valoare de circa 200 lei.

Materialele pirotehnice au fost ridicate în vederea cercetărilor, în cauză fiind întocmit dosar penal.

Poliţiştii ţin să precizeze că „pentru a putea deţine, comercializa, transporta şi folosi obiecte artizanale şi de distracţie pe bază de amestecuri pirotehnice, persoanele juridice au obligaţia de a obţine autorizaţia din partea inspectoratului teritorial de muncă şi de la Direcţia Generală de Poliţie a Municipiului Bucureşti sau inspectoratul judeţean de poliţie pe raza cărora îşi desfăşoară activitatea, după caz.”

Obiectele artizanale de distracţie confecţionate pe bază de amestecuri pirotehnice, trebuie să aibă inscripţionate în limba română denumirea, clasa din care fac parte, instrucţiunile de folosire, termenul de garanţie, precum şi pericolele care apar la păstrarea, depozitarea, manipularea sau folosirea lor.

Producătorul sau importatorul este obligat să elibereze cumpărătorului o declaraţie de conformitate pentru fiecare produs care se prezintă, la solicitare, organelor de control prevăzute în prezenta lege.


Intră acum și în grupul de