Starea tânărului împușcat în timpul unei urmăriri la Moldovița s-a degradat. El este internat la ATI cu prognostic rezervat


Intră acum și în grupul de

Tânărul de 21 de ani din Vatra Moldoviței care a fost împușcat în spate în timpul unei urmăriri la Moldovița este în stare gravă.

Purtătorul de cuvânt al Spitalului Județean de Urgență Suceava, dr. Dan Teodorovici, a declarat, luni, că persoana împușcată în cursul nopții de sâmbătă a ajuns la UPU Suceava conștient.

El a menționat că pe parcursul investigațiilor starea acestuia s-a degradat și a fost necesară o intervenție chirurgicală de urgență.

Tânărul este momentan în ATI, iar prognosticul este rezervat, a spus dr. Teodorovici.

Reamintim că sâmbătă seara în jurul orei 22:40, echipajul de poliție din cadrul Secției de poliție rurală Vama, fiind în exercitarea atribuțiunilor de serviciu și în acțiune pe linie rutieră pe raza localității Moldovița, a efectuat semnal regulamentar de oprire unui autoturism de teren înmatriculat în străinătate, prevăzut cu post de conducere pe partea dreaptă.

Datorită faptului ca șoferul nu a respectat semnalul și și-a continuat deplasarea, mărind viteza, polițiștii au plecat în urmărirea autovehiculului cu semnalele acustice și luminoase în funcțiune, pe drumul județean din localitate, șoferul fiind somat prin sistemul acustic, fără a fi posibilă utilizarea mijloacelor din dotare având în vedere rularea într-o zonă rurală locuită.

La un moment dat, autovehiculul de teren a virat și a pătruns pe un drum forestier greu accesibil și accidentat, polițiștii continuând urmărirea cu dificultate, dar somând conducătorul auto, prin amplificatorul autospecialei pentru a opri, în caz contrar urmând a fi folosit armamentul din dotare.

Șoferul urmărit nu s-a supus somațiilor legale, situație în care unul dintre polițiștii din echipaj a executat două focuri de avertisment în plan vertical și apoi foc spre autovehicul, ulterior urmărirea fiind întreruptă deoarece drumul forestier era unul accidentat și nu putea fi parcurs cu autospeciala de poliție, iar autoturismul de teren avea un avantaj tehnic superior în aceste condiții.

La câteva minute de la acest eveniment, s-a primit un apel 112 de la o persoană anonimă prin care se sesiza că un tânăr este rănit, prezentând o plagă împușcată în zona spatelui.

Polițiștii au ajuns cu dificultate într-o zonă forestieră izolată, fiind solicitată și prezența unei ambulanțe.

Primul echipaj ajuns la fața locului a stabilit faptul că persoana împușcată este un tânăr de 21 de ani din Vatra Moldoviței, ce se afla în autovehiculul urmărit anterior de polițiști.  Acesta prezenta o plagă prin împușcare, fiind conștient și cooperant din punct de vedere medical, însă reticent în ceea ce privește oferirea unor date cu privire la șoferul vehiculului. De asemenea, acesta prezenta halenă alcoolică.

În zonă au fost identificat și vehiculul urmărit, împotmolit într-un șanț. De asemenea, au fost identificați alți doi tineri, ambii de 21 ani, care au refuzat să colaboreze cu polițiștii în vederea clarificării situației.

Toți se aflau sub influența alcoolului, nu au dorit să comunice cine se afla la volan și nici motivul neopririi. În vehicul au fost identificate mai multe sticle de alcool.


Intră acum și în grupul de