VIDEO//Un avion Ryanair a reușit să aterizeze sâmbătă pe Aeroportul Suceava în ciuda ceții. Este primul avion care aterizează pe aeroportul sucevean în ultimele cinci zile


Intră acum și în grupul de

Primul avion care a aterizat după cinci zile pe Aeroportul Suceava, afectat de ceața densă, a preluat 180 de pasageri și va zbura spre Roma.

An avion Ryanair a zburat, sâmbătă, de la București la Suceava fără pasageri, iar echipajul a reușit să aterizeze în ciuda ceții.

Avionul respectiv are avionica potrivită la bord pentru sistemul ILS Cat II al Aeroportului Suceava, iar pilotul este calificat pentru ILS Cat II.

Directorul Aeroportului Suceava, Ioan Măriuța, a spus că au fost preluați 180 de pasageri de la Suceava care vor zbura spre Roma.

El a remarcat experiența și profesionalismul echipajului.

De menționat este că de cinci zile zborurile de pe Aeroportul Suceava sunt afectate din cauza ceții, iar cursele au fost redirecționate spre aeroporturi de rezervă sau au fost anulate.

Tot din cauza ceții nici pe Aeroportul Iași nu au reușit să aterizeze toate cursele programate.

Directorul Aeroportului Suceava, Ioan Măriuța, a anunțat că Administrația Română a Serviciilor de Trafic Aerian-ROMATSA, instituție care deține și operează sistemele de aterizare instrumentală ILS din România, urmează să modernizeze sistemul din Suceava la o categorie superioară, similar celui de pe București-Otopeni.

Totodată, se vor realiza proceduri de operare pe GPS, alternative procedurilor sistemului ILS.


Intră acum și în grupul de