Spitalul Județean Suceava va fi reabilitat energetic cu 13 milioane de euro prin PNRR, anunță Gheorghe Flutur


Intră acum și în grupul de

Președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur, a anunțat, miercuri, că un proiect depus de CJ Suceava privind renovarea energetică a Spitalului Județean de Urgență „Sfântul Ioan cel Nou” Suceava va fi finanțat în cadrul Programului Național de Redresare și Reziliență (PNRR), Componenta 5 – Valul Renovării, Axa 2 – Schema de granturi pentru eficiență energetică în clădiri publice.

Proiectul este în valoare de peste 13 milioane de euro (67.630.760 lei) și presupune lucrări pe o suprafață de 25.500 mp. arie desfășurată.

Prin proiect vor fi executate lucrări de reabilitare termică a anvelopei, schimbarea centralei termice pe gaz cu centrală termică pe gaz în cogenerare, schimbarea boilerului de apă caldă de consum, montarea de termostate electronice în fiecare încăpere, instalarea unul chill-er de climatizare și conectarea la instalația de cogenerare pentru producerea frig, schimbarea corpurilor de iluminat cu sisteme tip led, montarea de baterii cu fotocelulă în băi, montarea ventilatoarelor cu recuperare de căldură în încăperi, montare ventiloconvectoare, montare panouri fotovoltaice pentru iluminat, tuburi vidate presurizate pentru preparare apă caldă menajeră montate pe șarpantă, izolarea soclului clădirii, izolarea termică a conductelor de apă caldă din camera tehnică a centralei termice și schimbarea aparatelor de aer condiționat cu aparate noi.

„Această modernizare va conduce la creșterea gradului de siguranță și reducerea cheltuielilor cu iluminatul și încălzirea”, a spus Flutur.

El a reamintit că în acest an CJ Suceava realizează mai multe investiții la Spitalul Județean Suceava, finanțând construcția unui Spital de Oncologie, cu 83 de paturi in valoare de peste 50 de milioane lei (10 milioane euro), pentru care au demarat procedurile de începere a lucrărilor, se vor schimba conductele de apă din interiorul Spitalului pentru a reduce riscul infecțiilor nosocomiale, la care se adaugă o serie de alte proiecte pentru dotare ceea ce va conduce la creșterea gradului de confort și siguranța pacienților și scăderea cheltuielilor de funcționare.

„Este o veste foarte bună și salut, de asemenea, aprobarea finanțării, tot prin PNRR, a proiectului de renovare energetică sediul Primăriei și al Consiliului Local al Municipiului Câmpulung Moldovenesc. La acest moment, CJ Suceava mai are un proiect aprobat, Proiectul Renovarea energetică pentru sediu Direcția Generală de Asistentă Socială și Protecția Copilului Suceava, în valoare de 1.869.120 Euro fără TVA”, a spus Gheorghe Flutur.


Intră acum și în grupul de