Medicii ieșeni au reușit reimplantarea gambei băiatului din Vatra Dornei lovit de tren


Intră acum și în grupul de

Medicii de la Spitalul de Copii „Sf. Maria” din Iași au reușit reimplantarea gambei stângi în cazul adolescentului lovit de tren marți în gara din Vatra Dornei, anunță ziaruldeiași.ro

O echipă multidisciplinară a efectuat intervenția chirurgicală timp de 13 ore.

„Intervenția a durat 13 ore, cu osteosinteză gamba stângă – echipa de Ortopedie, reimplantare gamba stânga – echipa de chirurgie plastică și microchirurgie reconstructivă, splenectomie de necesitate – echipa de chirurgie pediatrică și susținerea funcțiilor vitale, plasmafereză, necesitate terapeutică vitală -echipa ATI. Este în ATI sub supraveghere continuă de specialitate. Este un politraumatism cu indice de severitate lezional mare”, a declarat dr. Tamara Roșu, medic-șef UPU și purtător de cuvânt al unității medicale.

Băiatul a fost lovit marți de tren când traversa calea ferată în zona stației Vatra Dornei-Băi și a fost transportat imediat la CPU Vatra Dornei unde a fost stabilizat.

El a fost preluat de un elicopter SMURD împreună cu gamba stângă care i-a fost amputată și care a fost păstrată în gheață și a fost transferat la Spitalul de Copii „Sf. Maria” din Iaşi unde a fost supus unei intervenții chirurgicale de urgență.


Intră acum și în grupul de