În contextul conflictului armat din Ucraina jandarmii suceveni au executat anul trecut aproape 7000 de misiuni


Intră acum și în grupul de

La sediul Școlii Militare de Subofițeri Jandarmi ,,Petru Rareș” Fălticeni a avut loc, luni, evaluarea activității desfășurate de către Inspectoratul de Jandarmi Județean Suceava în anul 2022, anunță instituția.

La eveniment, care s-a desfășurat într-un cadru festiv, sub conducerea colonel  Mihai Gabriel Nițoi- șeful Direcției Control și Verificări Interne, a colonel Tudor Vladimirescu – comandantul Școlii Militare de Subofițeri Jandarmi „Petru Rareș” Fălticeni au partcipat și cadrele militare ale Inspectoratului de Jandarmi Județean Suceava.

În cuvântul de bilanț, inspectorul – șef al IJJ Suceava, general de brigadă Postelnicu Ionel, a precizat că principalul aspect care a influențat în mod decisiv misiunile organizate și executate în anul care a trecut l-a constituit declanșarea invaziei Ucrainei de către Federația Rusă.

El a arătat că, la fel ca în anii precedenți, în anul 2022 Inspectoratul de Jandarmi Judeţean Suceava a pus accent pe o gestionare transparentă a situaţiilor de asigurare şi restabilire a ordinii publice, urmărind în permanenţă realizarea dialogului şi acordarea întregului sprijin pentru soluţionarea eventualelor nelămuriri, spiritul prevederilor legale fiind primordial în rezolvarea situaţiilor ce au impus intervenţia forţelor de ordine.

Activitatea Inspectoratului de Jandarmi Județean Suceava s-a evidențiat printr-un număr de 26.908 misiuni din care 6.003 misiuni de asigurare a ordinii publice, alte 12.798 misiuni de menţinere a ordinii publice, 6.792 de misiuni executate în contextul conflictului armat din Ucraina, 789 misiuni în cooperare și 526 de activități de punere în aplicare a mandatelor de aducere.

Tot în anul 2022 jandarmii suceveni au constatat 2052 de contravenţii, valoarea sancţiunilor aplicate fiind de 561.650 de lei.

Pentru anul 2023, obiectivele fundamentale ale Inspectoratului de Jandarmi Județean Suceava vor viza creşterea performanţei activităţilor operative, logistice, dar și de suport.


Intră acum și în grupul de