CJ Suceava va aloca 5 miliarde de lei vechi pentru incalzirea dornenilor (VIDEO)


Intră acum și în grupul de

„Centrala din Vatra Dornei va funcţiona, în paralel, cu rumeguş şi motorină”, a declarat, miercuri, şeful administraţiei judeţene, Gheorghe Flutur, care a anunţat că luni va fi organizată o şedinţă a CJ Suceava unde va solicita consilierilor să aprobe alocarea municipiului Vatra Dornei, din fondul de rezervă, a unei sume de 500.000 de lei pentru achiziţionarea unei cantităţi de o sută de tone de motorină care să fie folosită pentru asigurarea încălzirii în municipiu.

Şeful deliberativului judeţean a declarat că este extrem de nemulţumit de modul în care administraţia locală din Vatra Dornei s-a pregătit pentru iarna 2010-2011, în special în ceea ce priveşte aprovizionarea cu rumeguş necesar centralei termice din localitate. El a arătat că a cerut şi prefectului de Suceava, Sorin Popescu, să verifice situaţia rumeguşului din bazinul Dornelor.

În ultimele zile mai mulţi locuitori ai municipiului Vatra Dornei s-au plâns că temperatura în locuinţele racordate la sistemul centralizat este scăzută, iar primarul, Ioan Moraru, a arătat că această situaţie a fost determinată de calitatea proastă a rumeguşului, dar şi de numărul mare de abonaţi.

Municipiul Vatra Dornei asigură încălzirea în sistem centralizat cu o centrală ce funcţionează cu rumeguş, dar urmează să beneficieze şi de o centrală termică de cogenerare prin proiectul „Suceava-Utilităţi şi mediu la standarde europene”. Pentru punerea în funcţiune a acestei centrale termice municipiul urmează să fie racordat la reţeaua de gaze naturale, iar Transgaz a anunţat că în cursul anului viitor va finanţa această investiţie.


Intră acum și în grupul de