Primarul Lungu spera ca la anul Suceava va scapa de traficul greu (VIDEO)


Intră acum și în grupul de

Inaugurarea rutei ocolitoare a municipiului. Asta îşi doreşte pentru 2011 primarul Sucevei, Ion Lungu, care şi-a exprimat speranţa că Ministerul Transporturilor va asigura finanţarea necesară finalizării lucrărilor.

Lungu a spus într-o conferinţă de presă că deja se conturează lucrările importante şi complexe, cum sunt podurile şi viaductele şi că în condiţiile în care finanţarea va fi asigurată, şoseaua de centură ar putea fi inaugurată la sfârşitul anului viitor.

El a precizat că valoarea totală a lucrărilor este de 67 de milioane de lei, din care s-a achitat constructorului aproape jumătate din sumă.

Lucrările la ruta ocolitoare a municipiului Suceava au început la sfârşitul anului 2008, iar potrivit proiectului urmează să fie încheiate în 2011.

Şoseaua de centură va avea o lungime de 13,2 km, o lăţime a platformei de 11 metri, viteza minimă de proiectare fiind de 80 de km/h. Această lucrare cuprinde trei viaducte, cinci poduri din care unul peste râul Suceava şi şapte pasaje de trecere.


Intră acum și în grupul de