IPS Calinic, întrebat despre viitorul copiilor zămisliți în post, citează pe Sf. Apostol Pavel: „Să nu vă lipsiți unul de altul, decât cu bună învoială pentru un timp, ca să vă îndeletniciți cu postul și cu rugăciunea(…) Şi aceasta o spun ca un sfat, nu ca o poruncă.”


Intră acum și în grupul de

Arhiepiscopul Sucevei și Rădăuților, IPS Calinic, consideră că în ceea ce privește viitorul copiilor zămisliți în post este edificator citatul din Sfântul Apostol Pavel potrivit căruia oprirea relațiilor trupești în post este un sfat și nu o poruncă.

IPS Calinic a fost întrebat de un enoriaș dacă viitorul copiilor zămisliți în post este în pericol.

„Despre copiii zămisliți în post. Ce spun Sfinții Părinți și Scriptura și dacă într-adevăr viitorul lor este în pericol din cauza zămislirii lor într-o perioadă oprită a relațiilor trupești”, a fost întrebarea enoriașului.

Ca răspuns, ierarhul arată că Sfântul Apostol Pavel spune în Epistola I către Corinteni, capitolul 7, versetele 3-6: „Bărbatul să-i dea femeii iubirea datorată, asemenea şi femeia bărbatului. Femeia nu este stăpână pe trupul său, ci bărbatul; asemenea nici bărbatul nu este stăpân pe trupul său, ci femeia. Să nu vă lipsiţi unul de altul, decât cu bună învoială pentru un timp, ca să vă îndeletniciţi cu postul şi cu rugăciunea, şi iarăşi să fiţi împreună, ca să nu vă ispitească satana, din pricina neînfrânării voastre. Şi aceasta o spun ca un sfat, nu ca o poruncă.”

IPS Calinic consideră că este edificator ceea ce spune apostolul.


Intră acum și în grupul de