Ion Lungu anunță un proiect grandios pentru noul sediu al Arhiepiscopiei Sucevei și Rădăuților care a primit 20 de ha de teren de la Stațiunea de Cercetări Agricole


Intră acum și în grupul de

Primarul Sucevei, Ion Lungu, a anunțat, joi, în ședința Consiliului Local Suceava că efortul financiar al municipalității către Arhiepiscopia Sucevei și Rădăuților va fi în următorii ani mult mai mare decât cel actual întrucât urmează să fie construit nou sediu al Arhiepiscopiei

„O veste bună pentru unii, poate mai puțin bună pentru alții. Guvernul a aprobat, ieri, transferarea a 20 de hectare de teren de la Stațiunea de Cercetări Agricole la Arhiepiscopia Sucevei și Rădăuților pentru a se face un nou sediu al Arhiepiscopiei”, a spus Ion Lungu.

El a arătat că „efortul municipalității va fi mult mai mare în anii următori”.

„Va fi un proiect grandios, un proiect care va rămâne sute de ani de zile urmașilor, urmașilor noștri. Vremurile sunt grele peste tot și la Arhiepiscopie și la biserici. Au nevoie de sprijinul nostru”, a spus Lungu.

Primarul a spus că în acest an e nevoie de bani la Arhiepiscopie pentru lucrările importante care se fac acolo, și pentru pictura de la Catedrală care este un obiectiv deosebit.

Viceprimarul Teodora Munteanu a arătat că ar trebui totuși un regulament și o procedură transparentă și pentru sume rezonabile.

Ea a fost criticată de consilierul local PSD Gabriel Buciag care a spus că nu înțelege de ce viceprimarul USR contestă an de an sumele alocate cultelor mai ales că dintotdeauna în această zonă biserica a fost importantă și implicată în viața socială.

Teodora Munteanu a spus că nu este împotrivă ci că solicită o procedură transparentă și sume rezonabile față de bugetul pe care îl are Suceava ca municipalitate.

E a subliniat că municipiul Suceava are cele mai mari sume din țară după București alocate cultelor.


Intră acum și în grupul de