FOTO//Șofer blocat în cabina camionului răsturnată în albia unui pârâu la Valea Putnei, extras în timp util de echipele de salvatori ai ISU Suceava


Intră acum și în grupul de

Salvatorii ISU Suceava au acționat, luni dimineața, contra-cronometru pentru a extrage din cabina unui camion un șofer care rămăsese încarcerat și care risca să intre în șoc hipotermic din cauza apei care pătrunsese în cabină.

Purtătorul de cuvânt al ISU Suceava, maior Alin Găleată, a declarat că un camion a ieșit luni dimineața în afara părții carosabile, pe DN17, pe raza localității Valea Putnei, iar șoferul a rămas încarcerat.

El a arătat că șoferul a fost extras din capul tractor al autovehiculului fiind conștient și cooperant și a fost predat echipajelor SAJ, care i-au acordat primul ajutor medical.

Mr. Alin Găleată a precizat că misiunea de extragere a șoferului care avea picioarele prinse între fiarele contorsionate ale cabinei s-a desfășurat contra-cronometru.

El a explicat că autotrenul s-a răsturnat pe o parte, în albia unui pârâu, iar apa s-a adunat în cabină și exista pericolul ca șoferul, prins în interior, să intre în șoc hipotermic.

„Datorită intervenției susținute a echipajului de descarcerare, victima a fost extrasă la timp și predată cadrelor medicale aflate la fața locului”, a menționat Găleată.

La fața locului au intervenit pompierii militari cu două autospeciale pentru descarcerare, cu sprijinul a două ambulanțe ale Serviciului de Ambulanță Județean Suceava.


Intră acum și în grupul de