Doi tineri din Rădăuți și Câmpulung Moldovenesc care erau drogați la volan, depistați de polițiști


Intră acum și în grupul de

Polițiștii au acționat în ultimele zile pe drumurile publice, pentru prevenirea monitorizarea și fluidizarea traficului rutier în condiții de iarnă, iar în cadrul acțiunilor au fost utilizate aparatele Druger DrugTest 5000 intrate recent în dotarea polițiștilor, fiind efectuate peste 100 de testări pentru identificarea șoferilor care consumă alcool sau substanțe interzise.

Astfel, în noaptea de sâmbătă spre duminică în zonele Câmpulung Moldovenesc și Rădăuți, polițiștii au identificat în mai puțin de trei ore, doi șoferi care au condus autoturisme fiind testați pozitiv cu substanțe psihoactive cu aparatul Druger DrugTest 5000.

Astfel, duminică dimineața la ora 00:10, polițiștii din cadrul Serviciului Rutier – IPJ Suceava, aflându-se exercitarea atribuțiunilor de serviciu pe str. Calea Bucovinei din  Câmpulung Moldovenesc au oprit în trafic un autoturism, după ce, în prealabil, conducătorul auto a efectuat o manevră de depășire neregulamentară a autospecialei de poliție, în zona de acțiune a indicatorului depășire interzisă și încălcând marcajul longitudinal simplu continuu ce separă sensurile de mers.

La volanul vehiculului mai sus menționat, a fost legitimat conducătorul auto, respectiv un tânăr în vârstă de 21 ani din Câmpulung Moldovenesc.    Acesta a fost testat cu etilometrul din dotarea Serviciului Rutier Suceava, iar rezultatul a fost negativ, iar apoi a fost testat și cu aparatul Drager DrugTest 5000 aflat în dotarea Serviciului Rutier Suceava, acesta indicând rezultat pozitiv la Methamphetamine.

 Având în vedere rezultatul indicat șoferul a fost condus la Spitalul Municipal Câmpulung Moldovenesc, unde i-au fost prelevate mostre biologice în vederea determinării prezenței în organism a substanțelor psihoactive.

 Pentru manevra de depășire neregulamentară conducătorul auto a fost sancționat contravențional conform prevederilor legale cu 6 puncte amendă în cuantum de 870 lei, iar ca măsură complementară suspendarea exercitării dreptului de a conduce autoturisme pe drumurile publice pentru o perioadă de 60 zile, fiindu-i reținut permisul de conducere.

În acest caz a fost întocmit dosar de cercetare penală, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de „conducerea pe drumurile publice a unui vehicul sub influenţa băuturilor alcoolice sau a unor substanţe psihoactive”.

Tot duminică dimineața la orele 02:50, în timp ce se aflau în exercitarea atribuțiilor de serviciu, pe strada Calea Cernăuți din municipiul Rădăuți polițiștii au observat un autoturism care se deplasa dinspre strada Piața Unirii și care, ulterior, a efectuat viraj dreapta pe DJ 178B, către comuna Satu Mare.

S-a procedat la urmărirea autoturismului cu utilizarea semnalelor acustice și luminoase, conducătorul auto, conformându-se și oprind autoturismul.

La volanul autoturismului susmenționat a fost identificat un tânăr, domiciliat în municipiul Rădăuți, județul Suceava.

Întrucât conducătorul auto avea un comportament suspect, a fost condus la sediul Poliției Municipiului Rădăuți, unde a fost testat cu aparatul marca Drager Drugtest 5000, aparatul indicând prezența activă în organism a substanței Methamphetamine.

În urma testării, șoferul a fost condus la Spitalul Municipal Rădăuți, unde cu consimțământul său i-au fost recoltate probe biologice.

În cauză urmează se vor face cercetări pentru „conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe”.

Poliția Județeană Suceava reamintește că de la finalul anului 2022, cu sprijinul autorităților locale, respectiv al primăriilor și consiliilor locale din Suceava, Câmpulung Moldovenesc, Dorna Candreni, Fălticeni, Gura Humorului  și al Consiliului Județean Suceava – Autoritatea Teritorială de Ordine Publică, polițiștii din cadrul structirilor rutiere IPJ Suceava au primit în dotare 9 aparate performante pentru testarea consumului de substanțe interzise Drugger DrugTest 5000.


Intră acum și în grupul de