Nouă percheziții în Suceava și Zvoriștea: Trei bărbați au ajuns în Arestul Poliției Suceava pentru fapte de contrabandă


Intră acum și în grupul de

Polițiștii din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalității Economice – Biroul de Combatere a Fraudelor Vamale, au desfăşurat o acţiune pe linia combaterii traficului ilicit cu ţigarete de provenienţă extracomunitară, arată Poliția Județeană Suceava care menționează că în urma unor percheziții domiciliare au fost reținuți trei bărbați.

Potrivit sursei citate au fost efectuate un număr de 9 percheziții domiciliare pe raza municipiului Suceava și comunei Zvoriștea în cadrul unui dosar penal înregistrat la Parchetul de pe lângă Judecătoria Suceava, având ca obiect săvârșirea infracțiunii de contrabandă.    

În urma desfășurării perchezițiilor a fost identificată și ridicată cantitatea totală de 26.280 buc.  țigarete, diferite mărci, de proveniență extracomunitară, în valoare de cca. 20.000  lei, împreună cu alte bunuri de interes pentru cauză (telefoane mobil, lacăt, chei acces, documente, etc.). 

De asemenea, în cadrul activităților desfășurate a fost aplicată și o sancțiune contravențională pentru nerepectarea prev. Lg. 227/2015, în valoare de 20.000 lei.

În continuare, în vederea completării probatoriului administrat s-au desfășurat cercetări față de persoanele vizate, iar în data de 26 ianuarie 2023, după audierea în calitate de suspecți, față de trei bărbați, a fost dispusă măsura reținerii pentru o perioadă de 24 de ore, fiind introduși în arestul IPJ Suceava.

Cercetările vor fi continuate în cadrul dosarului penal față de cei trei bărbați dar și alte persoane bănuite, sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de „contrabandă”, în formă agravantă.


Intră acum și în grupul de