Producătorul sucevean de lactate Bucovina SA a fost preluat de cea mai mare fabrică de lactate din Republica Moldova


Intră acum și în grupul de

Producătorul sucevean de produse lactate și înghețată, Bucovina SA, a fost preluată de cea mai mare fabrică de lactate din Republica Moldova, Incomlac.

Potrivit datelor publicate pe site-ul Bucovina SA, Incomlac SA deține acum 61,2126 % dintre acțiunile societății sucevene, iar restul acțiunilor sunt deținute de alți acționari.

Societatea pe acţiuni «Incomlac» se prezintă ca cea mai mare întreprindere de produse lactate din Republica Moldova, care îşi desfăşoară activitatea eficient şi sigur.

 «Incomlac» este situată în partea de nord a ţării, în zona industrială a oraşului Bălţi.

Personalul întreprinderii S. A. «Incomlac» numără 930 de angajaţi, dintre care 500 activează în sectorul de producere, 260 – în sectorul comercial şi 170 se ocupă de colectarea materiei prime.

În zilele de 30 și 31 ianuarie urmează să se desfășoare Adunarea Generală Extraordinară a Acționarilor  SC Bucovina SA care va desemna și viitorii administratori ai firmei.

Astfel, pentru funcția de administrator s-au înscris din partea Incomlac SA Viorel Cibota, economist, manager în comerț, în vârstă de 42 de ani din sat Pîrlița, raionul Fetești din Republica Moldova care este din ianuarie anul trecut director executiv al Incomlac, Vitalie Cojuhari, jurist în vârstă de 44 de ani din orașul Dubăsari, membru în CA al Prodlacta SA, și Elena Jardan, din Săcele, județul Brașov, economist în vârstă de 43 de ani, care este director financiar al Prodlacta SA.

O a patra candidatură a fost depusă individual de Radu Chetraru din Iași, născut în Fălticeni în 1975, care are drept calificare între 1994-2003 Facultatea de Teologie Ortodoxă din Iași, iar în perioada 2018-2022 Facultatea de Medicină din Iași.  


Intră acum și în grupul de