Banii alocati judetului in ultima sedinta de Guvern merg la podul de la Veresti (VIDEO)


Intră acum și în grupul de

Suma de 6,5 milioane de lei, alocată, „în mod fericit” de Guvern, în ultima şedinţă, prin două HG, va fi folosită pentru refacerea unui pod peste râul Suceava distrus de inundaţii şi pentru acoperirea unor datorii la lucrările la depozitul ecologic de deşeuri.

Decizia a fost luată în unanimitate în cadrul şedinţei CJ de joi, după ce şeful deliberativului judeţean a propus ca o sumă de 5 milioane de lei să fie alocată pentru refacerea podului rutier peste râul Suceava din localitatea Vereşti, distrus de inundaţiile din vara acestui an, un milion de lei pentru plata datoriilor la lucrările ce se execută la depozitul ecologic de deşeuri de lângă municipiul Suceava şi 500.000 de lei pentru cofinanţarea proiectului Euronest privind achiziţionarea de maşini de descarcerare printr-un proiect european iniţiat de judeţele din regiunea de dezvoltare Nord est.

Totodată, din fondul de rezervă al judeţului Suceava, consilierii judeţeni au mai alocat sume de bani unui număr de 15 localităţi sucevene, în special pentru lucrări în spitale, la Vatra Dornei, Siret şi Broşteni, dar şi pentru sprijinirea unor primării aflate în dificultate financiară.

Consilierul judeţean PSD Petre Ştirbu a apreciat că este pentru prima dată în acest mandat când conducerea CJ Suceava alocă fonduri pe obiective şi nu pe localităţi şi a arătat că acest mod de lucru trebuie continuat.

El a menţionat însă că sunt câteva primării care ar fi trebuit să beneficieze de fonduri la această rectificare, dar preşedintele CJ Suceava i-a dat asigurări că au fost soluţionate cazurile urgente, urmând ca celorlalte primării să li se aloce bani în următoarele şedinţe ale CJ. „Nici pe ceilalţi nu-i lăsăm şi vom aloca bani”, a spus Flutur.


Intră acum și în grupul de