Drumurile naționale au strat de zăpadă de până la 1 cm în zona de munte și sunt curate în zona de șes a județului Suceava, cu mici porțiuni cu zăpadă viscolită


Intră acum și în grupul de

Prefectura Suceava a anunțat că duminică dimineața în zona de șes a județului drumurile sunt curate, cu mici porțiuni cu zăpadă viscolită, în timp ce în zona de munte sunt cu strat frământat de zăpadă de până la un centimetru.

Astfel, Secția Drumuri Naționale Suceava a acționat cu utilajele prestatorului de servicii și cele proprii (ATB și Unimog, 67 de ieșiri) pentru deszăpezirea drumurilor aflate în administrare începând cu data de 04.02.2023, ora 11.00. În această perioadă de timp s-au consumat 636 tone sare.

La această oră sunt în acțiune 22ATB și 4 Unimog, în primele ore ale dimineții fiind dispersate circa 156 tone sare. Drumurile naționale din zona administrată de SDN Suceava sunt curate cu mici porțiuni cu zăpadă viscolită (DN17A, CRD, 2H, 2E, 15C, 29A), în timp ce DN29, DN17, VO2P sunt curate și umede cu mici porțiuni de zăpadă frământată mai mică de 1cm.

Pe căile de circulație rutiere administrate de Secția Drumuri Naționale Câmpulung Moldovenesc circulația este asigurată în condiții de iarnă, fără probleme deosebite. Carosabilul este acoperit cu zăpadă frământată 0÷1cm pe DN 17A, DN 17B și DN 18 și umed pe celelalte sectoare de drum administrate. Există zone cu zăpadă viscolită pe DN 2E, unde se acționează până la încetarea vântului.

Pe parcursul nopții s-a acționat pe toate sectoarele de drum național din administrarea SDN  Câmpulung Moldovenesc cu 35 utilaje dotate cu lamă și răspânditor și s-au consumat circa 520 tone sare.

Situația este monitorizată permanent, se intervine în funcție de starea vremii și condițiile de trafic, a precizat sursa citată.


Intră acum și în grupul de