IJPF Suceava, pregatit pentru aderarea la Spatiul Schengen


Intră acum și în grupul de

În judeţul Suceava, pregătirile pentru aderarea la Spaţiul Schengen au început în 2009 şi au fost continuate în 2010. Logistic, IJPF Suceava a fost dotat anul acesta cu aproximativ o sută de mijloace de transport, autoturisme Audi, Volkswagen, Land Rover Defender cu termoviziune, VW Transporter, Iveco Massif şi multiple echipamente de supraveghere a frontierei pe timp de zi şi noapte.

Totodată, este pus în practică subsistemul de comunicaţii mobile în regim TETRA, în vederea verificării oportune a persoanelor şi mijloacelor de transport care tranzitează sau care se afla pe teritoriul României. Astfel, poliţiştii de frontieră din cadrul IJPF Suceava au fost instruiţi asupra modului de efectuare a misiunilor cu aceste echipamente de ultimă generaţie şi au fost testaţi privind cunoaşterea prevederilor legislaţiei comunitare şi naţionale referitoare la controlul şi supravegherea frontierei de stat, pe locul de serviciu s-a urmărit modul de cunoaştere din punct de vedere practic a procedurilor de lucru aplicabile la frontiera verde prin crearea unor situaţii ipotetice, iar în punctele de trecere s-a urmărit cunoaşterea de către poliţiştii de frontiera a aplicaţiilor informatice disponibile, precum şi modul de utilizare a aparaturii existente.

Potrivit Inspectoratului Judeţean al Poliţiei de Frontieră Suceava, în prezent sunt în curs de finalizare lucrările de modernizare pentru aducerea la standardele Schengen a punctelor de mic trafic din cadrul I.J.P.F. Suceava de la Ulma, Climăuţi şi Izvoarele Sucevei, cât şi la Staţia C.F.R. Vicşani.

Cât privesc autovehiculele achiziţionate, acestea au caracteristici tehnice speciale cu privire la funcţionalitate, operativitate, fiabilitate şi performanţe tehnice ridicate, fiind destinate îndeplinirii misiunilor operative. De asemenea, fiecare autospecială este dotată cu dispozitive de avertizare acustice şi optice, sisteme de comunicaţii mobile, proiectoare portabile, baterie suplimentară. Totodată, autovehiculele asigură condiţii moderne de lucru pentru echipaj, deplasare rapidă şi intervenţie oportună în cazul producerii unor evenimente de frontieră.

De asemenea, au fost achiziţionate echipamente şi mijloace tehnico-logistice specializate pentru supravegherea eficientă a frontierei externe, cum ar fi camere portabile cu termoviziune, ochelari de vedere pe timp de noapte, autospeciale de supraveghere cu termoviziune, dispozitive de examinare a documentelor şi biodetecţie, echipamente pentru controlul autovehiculelor.


Intră acum și în grupul de