Lungu spune că are dovada că se aduc câini în Suceava. Hingherii au prins un câine provenit dintr-o comună botoșăneană și unul din Sf. Ilie


Intră acum și în grupul de

Primarul Sucevei, Ion Lungu, a declarat, miercuri, că se implică în continuare în gestionarea câinilor fără stăpân din municipiu și că are acum dovada că se aduc câini din alte localități.

„De când sunt primar duc o bătălie permanentă cu gestionarea acestor câini fără stăpân”, a declarat primarul.

El a precizat că în ultimii doi ani au fost prinși circa 1500 de câini arătând că în 2021 s-au prins 653 de câini, în 2022-677, în 2023 sunt deja prinși 167 de câini.

„Adăpostul este plin. Anul trecut am dat spre adopție în Germania 580 de câini și ne dorim ca acest lucru să se întâmple și în acest an. Este un număr mai mic față de anii anteriori pentru că s-au adus foarte mulți câni la adopție din Ucraina”, a spus Lungu.

Primarul a spus că urmează să fie achiziționate 600 de micro-cipuri pentru câinii din adăpost și că serviciul de ecarisaj s-a dotat cu un aparat care să poată să citească informațiile de pe acestea.

„Ceea ce bănuiam s-a adeverit. Un câine al cărui proprietar este din Brehuiești, județul Botoșani și un al doilea câine prin are proprietarul  din Sf. Ilie. Ceea ce spuneam, se adeverește: se aduc câini în municipiul Suceava”, a declarat Lungu.

El a mai arătat că primari din întreg județul îi cer să primească în adăpost câini, dar că aceasta are o capacitate limitată doar pentru câini din municipiul Suceava.

„Mi se pare corect ca și celelalte orașe, municipii, să-și facă adăposturi proprii. Noi suntem singurul municipiu din județ care are adăpost de câini”, a spus Lungu.

El a menționat că face tot ce poate ca să fie redus numărul de câini de pe străzi și că în primăvară va fi declanșată o nouă campanie de sterilizare.

„Avem o dispută cu asociațiile iubitoare de animale. Noi nu suntem de acord să lăsăm câinii pe străzi. Îi sterilizăm și îi ducem la adăpost”, a mai spus Lungu.


Intră acum și în grupul de