Guvernatorul din Cernăuți, la deschiderea PTF Dyakivtsi-Racovăț,  anunță că se vor deschide PTF Bila Krynytsia-Climăuți, Șepit-Izvorele-Sucevei și Rusca-Ulma


Intră acum și în grupul de

Guvernatorul regiunii Cernăuți, Ruslan Zaparaniuk, a declarat, vineri, după deschiderea PTF Dyakivtsi-Racovăț, că împreună cu ministrul  Oleg Nemchinov, s-au purtat negocieri cu colegii români cu privire la noi puncte de control la granița româno-ucraineană.

Astfel, în special, a fost vorba despre deschiderea tranzitului prin PTF Bila Krynytsia-Climăuți pe unde vor trece camioane.

„ Acesta este un proiect de scară strategică, deoarece implementarea lui poate afecta semnificativ timpul petrecut la frontieră. În prezent, etapa de înțelegere între părți este în desfășurare”, a precizat Zaparaniuk.

El a menționat că în continuare se lucrează pentru deschiderea PTF Șepit-Izvoarele-Sucevei și Rusca-Ulma.

„În plus, au fost discutate o serie de proiecte importante de infrastructură din regiune. În special, reconstrucția căii de la punctul de trecere Vadul-Siret până la Cernăuți, precum și racordarea la calea europeană, ceea ce va face posibilă reducerea cozilor la frontieră și creșterea capacității de manevrare a mărfurilor”, a precizat Zaparaniuk.


Intră acum și în grupul de