Dosar penal în cazul accidentului de la tiroliana din Gura Humorului după ce un turist a fost grav rănit


Intră acum și în grupul de

Poliția Suceava a deschis un dosar penal în cazul accidentului de la tiroliana din Gura Humorului pentru vătămare corporală din culpă, neluarea măsurilor legale de securitate și sănătate în muncă și nerespectarea măsurilor legale de securitate și sănătate în muncă după ce un bărbat de 56 de ani a suferit răni grave.

Potrivit primelor date din anchetă, sâmbătă seara în jurul orelor 19:00, Poliția  Gura Humorului a fost sesizată de către ofițerul de serviciu al IPJ Suceva, cu privire la faptul că la UPU Suceava s-a prezentat o persoană, care a fost victima unui acident produs la tiroliana Gura Humorului, fiind diagnosticată cu politraumatism prin zdrobire toraco-abdominală-pelviană.

Polițiștii au luat legatura cu patrula de Jandarmi Montani aflați în serviciu la Pârtia Șoimu din Gura Humorului care au afirmat că nu au cunoștință de producera unui accident de acest fel.

Totodată, la fața locului s-a constatat faptul că tiroliana nu era în funcțiune, activitatea fiind întreruptă din jurul orelor 16:00 din cauza condițiilor meteo nefavorabile.

Din cercetări s-a stabilit că sâmbătă în jurul orei 15:00 un bărbat din Brăila a utilizat Mega Tiroliana Bucovina ce are o lungime de 2200 metri din Parcul Ariniș din orașul Gura Humorului, având punct de plecare turnul din vârful pârtiei Șoimul, traversând-o pe aceasta precum și parcul Ariniș până la stația de sosire din parcul Ariniș.

În timpul utilizării tirolianei plecând din turnul Pârtiei Șoimul, pe traseu spre baza acesteia, bărbatul ar fi intrat în coliziune cu un obiect, cel mai posibil o creangă a unui arbore sau un arbore, fapt pentru care a suferit mai multe răni.

Ulterior, la turnul de sosire bărbatul ar fi acuzat dureri în zona pieptului, fapt pentru care la orele 15:30 a fost transportat la CPU Gura Humorului în vederea unor investigații, unde a fost diagnosticat cu politraumatism prin strivire de un buștean, traumatism toracic sever.

Aceste aspecte nu au fost sesizate organelor de poliție de către angajații societății, lucrătorii din cadrul Spitalului orășenesc Gura Humorului, de victimă sau de soția acestuia prezentă la fața locului.

La scurt timp datorită stării de sănătate, turistul a fost preluat de o ambulanță și transportat la UPU Suceava, în vederea efectuării unor investigații complexe, fiind diagnosticat cu politraumatism prin zdrobire toraco-abdominală-pelviană.               

 În acest caz s-a luat legătura cu procurorul de caz  fiind întocmit dosar penal pentru săvârşirea infracţiunilor de vătămare corporală din culpă, faptă prev. şi ped. de art. 196 alin 1din Cod Penal, neluarea măsurilor legale de securitate și sănătate în muncă, faptă prev. și ped de art. 349 alin 1 din Cod penal și nerespectarea măsurilor legale de securitate și sănătate în muncă faptă prev. și ped. de art. 350 alin 1 Cod penal.


Intră acum și în grupul de