Copil de 15 ani din Slatina, accidentat mortal când mergea pe role pe marginea drumului


  Intră acum și în grupul de

  Un copil în vârstă de 15 ani comuna Slatina a fost accidentat mortal de un autoturism când se deplasa pe role pe marginea drumului județean.

  Potrivit primelor date din ancheta polițiștilor, sâmbătă seara în jurul orei 21:25, un șofer de 26 de ani din comuna Mălini conducea un autoturism VW Golf pe DJ209A, în afara localității Slatina, din direcția Slatina către Găinești.

  Acesta a surprins și accidentat mortal un băiat de 15 ani, localnic, care se deplasa pe aceeași direcție de mers, în calitate de pieton, pe role, pe partea carosabilă, fără să aibă aplicate pe îmbrăcăminte elemente fluorescent-reflectorizante. 

  Conducătoarul auto a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind 0,00 mg/l alcool pur în aerul expirat, iar la Spitalul Falticeni s-au recoltat probe de sange.

  Din primele verificări ale polițiștior, vinovat de producerea accidentului se face pietonul care se deplasa pe părtea carosabilă, având îmbrăcăminte de culoare închisă fără avea asupra sa vreo sursa de lumină și nici elemente reflectorizante.

  În acest caz s-a deschis un dosar penal pentru ucidere din culpă.


  Intră acum și în grupul de