DGASPC Suceava executată silit pentru a plăti 12,4 milioane de lei către 49 de angajați care și-au câștigat drepturile salariale în instanță. CJ Suceava vrea să aprobe angajarea unui avocat care să conteste executarea silită


Intră acum și în grupul de

Consiliul Județean Suceava urmează să aprobe în ședința de luni angajarea unui avocat pentru a contesta executarea silită a DGASPC Suceava care trebuie să achite 12,4 milioane de lei către 49 de angajați care și-a câștigat drepturile salariale în instanță.

Prin decizie definitivă și executorie, Tribunalul Suceava a obligat DGASPC Suceava să emită dispoziții de salarizare pentru respectivii angajați la nivelul maxim de salarizare aflat în plată pentru funcții similare din Consiliul Județean Suceava începând cu data de 1 februarie 2017.

Cea mai mare sumă, de 408.452 de lei urmează să fie achitată fostului director al DGASPC Suceava, Florin Tărnăuceanu, din care 242.538 lei reprezintă drepturi salariale nete, 20.773 lei sunt cheltuieli de executare silită, iar 145.141 lei reprezintă datorii către bugetul de stat.

Majoritatea angajaților care au câștigat procesele au de primit depturi salariale nete între 150.000 și 200.000 de lei.

Între cei care trebuie să primească drepturi salariale restante este și liderul sindical din instituție, Gabriel Buliga, căruia DGASPC Suceava trebuie să obțină drepturi salariale nete de 177.886 lei

Președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur, a inițiat un proiect de hotărâre prin care se achiziționează servicii juridice de consultanță, asistență și reprezentare pentru contestația la executare întrucât se apreciază că dacă va plăti suma respectivă de peste 3 milioane de euro DGASPC Suceava nu va putea să asigure asistență socială pentru copiii și adulții din sistemul de protecție din județ.

Mai mult, se menționează că instituirea de popriri pe conturile DGASPC Suceava ar duce la afectarea întregii activități a instituției cu consecințe grave asupra persoanelor asistate.

Totodată, se arată că instituția nu se poate baza pe consilierii juridici pe care îi are întrucât majoritatea acestore sunt creditori, iar restul posibili creditori deoarece au calitatea de reclamanți în cadrul titlului executoriu.

În aceste condiții, DGASPC Suceava a recomandat CJ Suceava să angajeze pentru aceste procese pe avocatul Aurora Lascu ce a câștigat un asemenea proces și că tariful este de 300 de lei pentru fiecare dosar atât în faza procesuală „fond” și aceeași sumă va fi achitată și în apel.


Intră acum și în grupul de