Inundații în zona Dornelor pe fondul încălzirii vremii și a precipitațiilor abundente


Intră acum și în grupul de

Râul Dorna a ieșit din matcă și a inundat mai multe terenuri virane, fără a pune în pericol case sau aneze ale locuitorilor.

Potrivit purtătorului de cuvânt al ISU Suceava, maior Alin Găleată, pe fondul încălzirii vremii și al precipitațiilor abundente din ultima perioadă, începând de duminică dimineața, dar și pe parcursul zilei, mai multe formațiuni de gheață de pe râurile Dornișoara, Teșna și Dorna s-au pus în mișcare.

El a precizat că în acest mod s-au creat două zone cu pod de gheață și aglomerare de ghețuri, una în apropiere de Podul Alunului pe raza municipiului Vatra Dornei, iar a doua la confluența râurilor Teșna cu Dorna pe raza comunei Coșna.

Maior Alin Găleată a arătat că apa a ieșit din albia râului Dorna pe mai multe terenuri virane fără a pune în pericol construcții civile, respectiv case și anexe ale cetățenilor.

„Zonele respective au fost monitorizate de către pompieri militari, lucrători ai SGA Suceava și membri ai Comitetelor Locale pentru Situații de Urgență din zonele vizate. Aceste monitorizari vor fi continuate și în zilele următoare, urmând ca, dacă situația o va impune, să fie luate măsuri de protejare a populației și a bunurilor materiale”,  a mai declarat mr. Alin Găleată.


Intră acum și în grupul de