Gheorghe Flutur anunță că Bosch Rexroth va forma la Siret personal specializat în utilizarea noilor tehnologii industriale: Este un deschizător de drumuri pentru noi investitori atât în România cât și în Suceava.


Intră acum și în grupul de

Președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur, a declarat, marți, că a avut discuții la Siret cu reprezentanții firmei Bosch Rexroth, divizia a firmei Bosch, care urmează să instruiască personal în vederea folosirii noilor tehnologii industriale.

Flutur a spus că firma va avea spații în Parcul științific și tehnologic de la Siret, investiție de circa patru milioane de euro care urmează să fie finalizat în luna octombrie.

Președintele CJ Suceava a menționat că parcul industrial urmează să fie dotat și deja se fac achiziții cu aparatură urmând să fie instruiți oameni pentru domeniile industriale și se va începe cu formarea de instructori după care la Siret vor veni oamenii interesați să fie instruiți cu noile tehnologii în industrie.

Firma Bosch Rexroth va instrui personal în domeniul industrial, respectiv, mecanic, electric, robotic, automatizări, vor putea fi făcute simulări pe calculator, dar și aplicații în ateliere.

„Este foarte important că a venit această divizie a Bosch pentru că este un deschizător de drumuri pentru noi investitori atât în România cât și în Suceava. Suntem în apropierea graniței cu Ucraina, suntem într-o zonă în care avem universitate, avem multă forță de muncă dornică să se afirme și așteptăm investitori în județul Suceava”, a spus Flutur.

Primarul orașului Siret, Adrian Popoiu, a explicat că strategia de dezvoltare a orașului adoptată în 2010 a vizat înființarea unui parc industrial și a unui centru de cercetare și inovare și că începe să se concretizeze.

Popoiu a spus că în demersurile pe care le-a făcut de-a lungul timpului pentru atragerea de investitori în oraș, majoritatea i-au transmis că este nevoie și de personal calificat în folosirea noilor tehnologii.

El a anunțat că joi va fi semnat contractul de prestări de servicii cu firma Bosch Rexroth, care presupune o platformă de inovare și transfer tehnologic, industrie 4.0, ceea ce înseamnă că oamenii vor fi instruiți să învețe să lucreze într-o unitate economică din sectorul industrie 4.0.

Prorectorul USV prof. dr. Mihai Dimian, a declarat că în urma parteneriatului între USV și Bosch Rexroth va fi înființată la Siret „Academia Bosch” tocmai pentru a duce instruirea mai aproape de producție și a aduce oameni din producție mai aproape de instruirea continuă de care au nevoie.

„O zonă importantă a parcului este dedicată transferului tehnologic, dezvoltării de noi tehnologii și chiar astăzi am primit autorizarea Ministerului Educației pentru centrul tehnologic de transfer ce va funcționa în acest parc. Există aici spații unde se pot dezvolta firme, unde oamenii pot lucra în acest co-working place”, a spus Dimian.  


Intră acum și în grupul de