Suceveni „prostiti” cu telefonul de puscariasi din Penitenciarul Dambovita


Intră acum și în grupul de

Şi-au continuat activităţile infracţionale şi din spatele gratiilor. Trei suceveni ce au dat dovadă de naivitate au fost înşelaţi, prin telefon de mai mulţi deţinuţi din Penitenciarul Dâmboviţa. Pe lângă vechile pedepse pe care la ispăşeau, aceştia sunt cercetaţi acum şi pentru înşelăciune.

Potrivit Inspectoratului de Poliţie Judeţean Suceava, în cursul lunii iunie 2010, Poliţia municipiului Suceava a fost sesizată de C. Maria, despre faptul că o persoană neidentificată a înşelat-o prin metoda cunoscută ca „Premiu-apel telefonic”, fiindu-i cauzat un prejudiciu de 1.100 de lei.

Cercetărilor efectuate de poliţiştii Biroului Investigaţii Criminale – Poliţia Municipiului Suceava au stabilit faptul că suspect de comiterea infracţiunii este A. Petrişor, în vârstă de 21 ani, din comuna Breaza, judeţul Buzău, care la data săvârşirii infracţiunii se afla încarcerat într-un penitenciar din judeţul Dâmboviţa.

În cursul lunii octombrie 2010, la Poliţia municipiului Suceava, O. Stelian a depus o sesizare privind o înşelăciune, cu acelaşi mod de operare, cu un prejudiciu de 27.300 lei. Din verificările efectuate de poliţişti a rezultat că suspecţi sunt A. Petrişor şi G. Marian, de 29 ani, din comuna Gura Vitiorii, judeţul Prahova, încarcerat în acelaşi penitenciar.

În baza probelor administrate, Parchetul de pe lângă Judecătoria Suceava a confirmat propunerea de începere a urmăririi penale faţă de cei doi suspecţi sub aspectul săvârşirii infracţiunii de „înşelăciune”.

Tot în cursul lunii octombrie 2010, Poliţia municipiului Suceava a fost sesizată şi de V. Ileana cu privire la faptul că în cursul aceleiaşi luni a fost victima unei infracţiuni de înşelăciune, suspect de comiterea faptei fiind identificat O. Cristian, de 26 ani, din comuna Botoroaga, judeţul Teleorman, care, de asemenea era încarcerat în Penitenciarul din judeţul Dâmboviţa.
Şi în acest caz Parchetul de pe lângă Judecătoria Suceava a confirmat începerea urmăririi penale faţă de O. Cristian, pentru „înşelăciune”.

Extinderea cercetărilor a scos la iveală faptul că A. Petrişor şi G. Marian au mai comis o infracţiune cu acelaşi mod de operare, parte vătămată fiind D. Petre, din municipiul Medgidia, judeţul Constanţa, căruia i s-a cauzat un prejudiciu de 3.800 de lei.
Procurorul de caz a dispus conexarea cauzei la cele existente. Cercetările sunt continuate de poliţiştii Biroului Investigaţii Criminale Suceava în vederea stabilirii întregii activităţi infracţionale.


Intră acum și în grupul de