Pericol de explozie pe DN 17 (VIDEO)


Intră acum și în grupul de

Nu mai puţin de 16 pompieri militari şi trei autospeciale de intervenţie rapidă au fost prezente, marţi dimineaţa, pe principala arteră de circulaţie rutieră care face legătura dintre Bucovina şi Transilvania.

Este vorba despre DN 17, pe raza localităţii Iacobeni.

Alarma a fost dată, la numărul unic 112, în jurul orei 10:30 pe parcursul zilei de marţi, spre locul accidentului fiind direcţionate echipele de intervenţie aparţinând Detaşamentului Vatra Dornei.

În urma telefonului primit, conform declaraţiilor oferite de purtătorul de cuvânt al ISJ Suceava, ofiţer relaţii cu presa, Ioana Istrati, era vorba despre un incendiu izbucnit la o cisternă care transporta adezivi pentru o societate prelucrătoare a lemnului de pe raza localităţii Rădăuţi. Nu mai puţin de 16 pompieri militari însoţiţi de trei autospeciale de stingere cu apă şi spumă şi una de descarcerare au pornit spre locul indicat.

Din fericire, situaţia a fost una mult mai uşoară. Una dintre anvelopele stânga spate a cisternei a explodat datorită uzurii accentuate, după care a luat foc. Incidentul a fost semnalat din timp de către conducătorul auto care cu ajutorul extinctoarelor din dotare a reuşit localizarea şi stingerea incendiului la timp fără a fi afectată şi încărcătura deosebit de inflamabilă, dar din motive de siguranţă a fost solicitată şi intervenţia pompierilor militari.

Circulaţia rutieră pe DN 17 în raza localităţii Iacobeni a fost blocată pe o durată de aproximativ 20 de minute, după care traficul autoturismelor s-a derulat pentru circa o oră pe un singur sens de mers până când pericolul a fost îndepărtat în totalitate.


Intră acum și în grupul de