Agenți din „Lotul Obreja” au cerut să redevină examinatori, dar prefectul le-a respins solicitarea. Moldovan: Cât voi fi prefect, aceștia nu se vor mai ocupa de examinări nici la proba practică și nici la cea teoretică


Intră acum și în grupul de

Prefectul de Suceava, Alexandru Moldovan, a declarat, joi, într-o conferință de presă, că agenți de poliție din așa-numitul „Lot Obreja” care au scăpat de controlul judiciar impus de instanță, au solicitat să revină în pozițiile de examinatori pentru a participa la examenul pentru permisul auto.

Moldovan a arătat că aceștia lucrează în prezent în cadrul serviciului, dar că atât timp cât el va fi prefect nu le va permite să lucreze la proba practică sau teoretică a examenului pentru permisul auto.

El a arătat că trei dintre foștii examinatori au cerut să fie repuși aceleași poziții după ce în luna decembrie li s-a ridicat controlul judiciar.

„Noi refacem acolo o echipă. Mai este mult până vom reuși să se ridice la nivelul așteptărilor”, a spus prefectul.

Alexandru Moldovan a subliniat că prin eforturile făcute s-a ajuns ca declajul între proba teoretică și ccea practică a examenului pentru permisul auto să fie la Suceava de 38 de zile, mai mic decât în multe alte județe din țară.

El a menționat că atunci când a preluat actualul mandat de prefect decalajul era de 6-8 luni și că erau doar doi examinatori pentru proba practică, iar în prezent în cadrul Serviciului de Înmatriculări și Permise Auto sunt 16 angajați care pot fi examinatori pentru proba practică.

Reamintim că angajați ai Serviciului Public Comunitar Regim Permise de Conducere și Înmatriculare a Vehiculelor (SPCRPCÎV) Suceava au fost trimiși în judecată pentru fapte de corupție legate de eliberarea de permise de conducere prin fraudarea probelor, teoretică și practică, din cadrul examenului pentru obținerea permisului auto.


Intră acum și în grupul de