General Construct va realiza parcajele subterane din centrul Sucevei (VIDEO)

În urma licitaţiilor organizate de Primăria Suceava pentru execuţia celor cinci proiecte prevăzute în Planul Integrat de Dezvoltare finanţat de POR, firma General Construct din Suceava s-a calificat pentru execuţia parcajelor subterane din zona centrală a municipiului, oferta fiind de 24,452 milioane lei, a anunţat miercuri, primarul Ion Lungu.

Totodată, el a arătat că pentru proiectul de creştere a siguranţei şi prevenirea criminalităţii, ce presupune instalarea în oraş de 80 de echipamente de supraveghere, s-a calificat firma UTI Traffic Management Bucureşti, cu o ofertă de 1,1 milioane de lei.

La licitaţiile pentru execuţia Centrului Tradiţiilor Populare, a reabilitării iluminatului public şi la proiectul de reabilitare a unui număr de 14 străzi şi modernizare a Parcului Şipote, au fost depuse câte trei oferte din partea unor asocieri de firme, urmând ca acestea să fie analizate şi să fie stabilit câştigătorul.

Prin Planul Integrat de Dezvoltare Urbană al municipiului Suceava, se prevede finanţarea prin POR a cinci proiecte în valoare totală de 28,8 milioane de euro, din care 23,4 milioane de euro valoare eligibilă, cel mai important, în valoare de 9 milioane de euro, fiind de reabilitare a zonei centrale a municipiului şi crearea de parcaje subterane.

Totodată, este finanţat proiectul de reabilitare a unui număr de 14 străzi şi modernizare a Parcului Şipote, dar şi proiectul de creştere a siguranţei şi prevenirea criminalităţii prin care vor fi instalate în oraş echipamente de supraveghere.

Prin acelaşi program este finanţat un proiect de reabilitare a iluminatului public pe artera principală a municipiului şi un alt proiect de înfiinţare a unui centru pentru susţinerea tradiţiilor bucovinene.

Un număr de 13 municipii, printre care şi Suceava, desemnate de Guvern drept poli de dezvoltare urbană, sunt finanţate cu prioritate prin Programul Operaţional Regional 2007-2013 şi cu fonduri bugetare pentru dezvoltarea activităţilor economice şi diminuarea numărului de tineri care pleacă să lucreze în marile oraşe.

loading...