Alianta de Centru Dreapta, o clarificare doctrinara


Intră acum și în grupul de

Momentul actual este un moment al lăsării orgoliilor deoparte, un moment al compromisului, un moment al înţelepciunii pe care PSD, PNL şi PC o pot dovedi în faţa electoratului şi în sensul aşteptării românilor, a apreciat miercuri, preşedintele PSD Suceava, Cătălin Nechifor, într-o declaraţie de presă, făcând referire la realizarea alianţei opoziţie ce are ca principal scop o guvernare bună. El a mai ţinut să remarce că această alianţă are şi un element simbolistic, tricolorul.

„Mai mult decât atât, există un element în plan simbolistic, roşu de la PSD, galben de la PNL şi albastru de la PC, culorile celor trei partide care vor pune bazele unui nou bloc politic şi care sunt identice cu culorile steagului nostru naţional”, a spus preşedintele PSD Suceava.

Potrivit liderului social-democraţilor suceveni, Alianţa de Centru Dreapta se constituie ca şi o clarificare doctrinară şi ca o etapă premergătoare constituirii unui bloc al opoziţiei, alături de PSD. „Disperarea membrilor PDL este evidentă în faţa unei astfel de construcţii care ar obţine majoritatea voturilor românilor, iar câteva zile la rând, comunicatorii de serviciu de la PDL şi de la Cotroceni au înfierat proiectul alianţei opoziţiei, dacă până şi Mircea Banias de la Constanţa, între două vizite la Parchet pentru a da explicaţii despre returnările ilegale de TVA, a găsit timp să repete placa pregătită în laboratoarele portocalii”, susţine deputatul social-democrat.

El consideră că cele trei partide trebuie să aibă curajul să meargă mai departe spre constituirea unui bloc politic al opoziţiei mai ales că oamenii care îi opresc pe stradă le cer să scape ţara de „ciuma pedelistă”.

Nechifor este convins că cele trei partide înţeleg că au în faţă un moment istoric, un moment în care trebuie să uite ceea ce ar putea să le despartă şi că trebuie să-şi îndrepte privirile către viitor, punându-şi în comun resursele politice şi umane care să redea încrederea într-o Românie care poate fi guvernată pentru români.


Intră acum și în grupul de