Lungu incepe discutiile in vederea infiintarii zonei metropolitane a Sucevei (VIDEO)


Intră acum și în grupul de

Prima întâlnire cu primarii localităţilor din apropierea municipiului reşedinţă de judeţ, care vor fi incluse în zona metropolitană după modelul din regiunea franceză Mayenne, va avea loc săptămâna viitoare, a informat, miercuri, primarul Sucevei, Ion Lungu.

El a anunţat că în 20 ianuarie începe discuţiile cu primăriile limitrofe municipiului în vederea înfiinţării unei zone de tip metropolitan, care va cuprinde municipiul Suceava, oraşul Salcea şi comunele Şcheia, Ipoteşti, Pătrăuţi, Moara, Adâncata şi Mitocul Dragomirnei.

Lungu a arătat că în Consiliul zonei metropolitane vor fi desemnaţi consilieri locali din fiecare localitate membră, preşedintele acestei structuri va fi primarul municipiului reşedinţă de judeţ, iar ceilalţi primari vor fi vicepreşedinţi. El a subliniat că această structură nu va afecta în niciun fel activitatea administraţiilor locale componente ale zonei metropolitane, ci va veni în sprijinul acestora prin derularea unor proiecte comune cum ar fi transportul public, gestionarea deşeurilor sau activitatea din urbanism.

Lungu a arătat că o astfel de zonă metropolitană poate să conducă la dezvoltare şi crearea de noi locuri de muncă prin atragerea de investitori. El a arătat că a discutat cu reprezentanţii oraşului francez Laval în jurul căruia s-a constituit o asemenea zonă metropolitană în vederea asigurării consultanţei în realizarea acestei structuri şi în jurul municipiului Suceava.


Intră acum și în grupul de