Serban: In cazul modului de functionare a spitalelor din Campulung Moldovenesc doar CL se poate pronunta


Intră acum și în grupul de

Primarul municipiului Câmpulung Moldovenesc, Gabriel Constantin Şerban, consideră că Ministerul Sănătăţii ar fi trebuit să păstreze sub tutela sa spitalele de psihiatrie întrucât acestea acoperă o arie geografică mai mare şi au un regim special.

Şerban a făcut aceste precizări în condiţiile în care se discută despre comasarea Spitalului de Psihiatrie din Câmpulung Moldovenesc cu Spitalul Municipal din aceeaşi localitate.

„Nu am fost informat în mod oficial de această situaţie. De altfel, nimeni nu se poate pronunţa înainte de aprobarea bugetului municipiului”, a spus primarul municipiului Câmpulung Moldovenesc.

El a arătat că funcţionarea celor două spitale din municipiul Câmpulung Moldovenesc este reglementată prin hotărâri ale Consiliului local şi că tot Consiliul local va decide oportunitate de funcţionare în aceeaşi formă sau în alta.

Totodată, primarul se pronunţă şi pentru o consultare la nivel judeţean privind situaţia comasării spitalelor.

„Un dialog şi o consultare judeţeană cu toate instituţiile implicate poate să conducă la găsirea de soluţii care să nu afecteze calitatea actului medical”, a spus Gabriel Constantin Şerban.

El crede că în cazul spitalelor de psihiatrie ar trebui revăzută legislaţia pentru că aceste spitale necesită o abordare specială.

„Din punctul meu de vedere Ministerul Sănătăţii a greşit pentru că trebuiau păstrate sub tutela ministerului toate spitalele de psihiatrie pentru că acestea acoperă o arie geografică mai mare şi necesită o abordare specială, de anvergură, ce intră sub incidenţa Ministerului Sănătăţii”, a spus primarul.

Cadrele Spitalului de Psihiatrie Câmpulung Moldovenesc consideră că includerea acestuia ca secţie în cadrul Spitalului Municipal înseamnă efectiv o reîntoarcere la condiţiile de acum 20 de ani. După ce acestea au aflat despre fuziunea acestei unităţi spitaliceşi cu Spitalul Municipal au organizat o şedinţă comună cu Sindicatul Sanitas Psihiatrie Câmpulung Moldovenesc concluzia fiind aceea că „nu există argumente reale care să justifice această decizie”.


Intră acum și în grupul de