„Blocul Lamă” va fi reabilitat prin PNRR cu 1,1 milioane de euro, anunță viceprimarul Lucian Harșovschi: De acest proiect vor beneficia 133 de persoane


Intră acum și în grupul de

Viceprimarul Sucevei Lucian Harșovschi a anunțat, miercuri, în conferință de presă, că vineri va semna la București două contracte pe P.N.R.R. – Componenta 5 – Valul Renovării Runda II.

Potrivit viceprimarului, unul dintre proiecte este pentru renovarea energetică moderată a Blocului P, cunoscut ca „Blocul Lamă” de pe Bulevardul 1 Mai  Nr. 2, proiect de care vor beneficia 133 de persoane.

Un lucru foarte important de menționat aici, urmare a implementării proiectului, vor dispărea afișele cu ”Atenție, cade tencuiala!”, a precizat Harșovschi.

El a adăugat că prin proiect se prevede renovarea unei suprafețe totale de 4785,90 mp ,90 mp, urmând să fie efectuate lucrări de reabilitare termică a elementelor de anvelopă a clădirii, de reabilitare termică a sistemului de încălzire/a sistemului de furnizare a apei calde de consum, instalarea/reabilitarea/modernizarea sistemelor de climatizare și/sau ventilare mecanică pentru asigurarea calităţii aerului interior, reabilitarea/modernizarea instalațiilor de iluminat în clădiri, sisteme de management energetic integrat pentru clădiri, respectiv modernizarea sistemelor tehnice ale clădirilor, inclusiv în vederea pregătirii clădirilor pentru soluții inteligente, sisteme inteligente de umbrire pentru sezonul cald, sisteme alternative de producere a energiei electrice și/sau termice pentru consum propriu, utilizarea surselor regenerabile de energie.

Valoarea totală a proiectului este de 5.607.172,89 lei cu TVA ( 1.139.044,20 euro cu TVA).

Cel de al doilea proiect se referă la renovarea energetică moderată a Blocului 9 A (CASTOR), de pe strada Jean Bart, unde locuiesc un total de 139 de persoane.

Suprafața totală de renovare este de 1.778,40 mp, iar printre activitățile proiectului se numără reabilitarea termică a elementelor de anvelopă a clădirii, reabilitarea termică a sistemului de încălzire /a sistemului de furnizare a apei calde de consum, instalarea / reabilitarea / modernizarea sistemelor de climatizare și/sau ventilare mecanică pentru asigurarea calităţii aerului interior,           reabilitarea / modernizarea instalațiilor de iluminat în clădiri,             sisteme de management energetic integrat pentru clădiri, respectiv modernizarea sistemelor tehnice ale clădirilor, inclusiv în vederea pregătirii clădirilor pentru soluții inteligente, sisteme inteligente de umbrire pentru sezonul cald, sisteme alternative de producere a energiei electrice și/sau termice pentru consum propriu, utilizarea surselor regenerabile de energie.

Valoarea totală a proiectului este 2.083.578,06  lei cu TVA (423.336,60 euro cu TVA).

Potrivit viceprimarului, până în prezent au fost atrase în municipiul Suceava finanțări de  291.690.661,29 lei (59.188.527,59 euro) prin PNRR.


Intră acum și în grupul de