Cursuri de calificare pentru asfaltatori, ajutori de bucătar, femeie de serviciu sau agent securitate, oferite de AJOFM Suceava


Intră acum și în grupul de

Centrul de Formare Profesională al AJOFM Suceava a deschis 9 cursuri  de calificare în luna februarie și sunt pregătite procedurile pentru începerea altor 4 cursuri în perioada imediat următoare, anunță instituția.

Cursurile deja începute vor ridica nivelul de competențe și vor oferi o diplomă de calificare unui număr de 153 de șomeri înscriși în evidențele agenției.

Accesul la cursuri este facilitat prin decontarea transportului pe mijloacele de transport în comun, de la domiciliul cursantului la locația stabilită a cursului, precum și prin posibilitatea de a accesa un curs cât mai aproape de rezidența șomerilor înregistrați.

În acest sens, cele 9 cursuri sunt distribuite pe raza județului Suceava astfel:

-la Cîmpulung Moldovenesc: 1 curs Agent de securitate,

-la Suceava: 1 curs Competențe digitale, 1 curs Competențe de  

 comunicare în limba oficială (cursanți refugiați ucraineni),

-la Solca: 1 curs Competențe digitale,

-la Vama: 1 curs Competențe digitale,

-la Calafindești: 1 curs Competențe digitale,

-la Păltinoasa: 1 curs Femeie de serviciu,

-la Voitinel: 1 curs Îngrijitor spații verzi,

-la Păișeni: 1 curs Ajutor bucătar.

În perioada imediat următoare AJOFM Suceava va demara cursul de Asfaltator la Fălticeni, de Agent de securitate și Ajutor bucătar la Suceava, precum și de Îngrijitor spații verzi la Verești.

AJOFM Suceava menționează că persoanele eligibile pentru ajutorul social sunt condiționate de cadrul legal să participe la un curs de calificare, pentru a putea beneficia de această prestație.

„Persoanele inactive sau cele care realizează venituri sub indicatorul social de referință (598 lei), pot urma gratuit un curs de calificare și pot solicita suport pentru înscrierea la curs la telefon 0230 523279 – tasta1, la email suceava@anofm.gov.ro sau prin prezența la sediul AJOFM Suceava și Punctele de lucru din Fălticeni, Gura Humorului, Cîmpulung Moldovenesc sau Vatra Dornei”, a mai transmis instituția.


Intră acum și în grupul de