Situația cu proptelele ce țin depozitul de apă de la Dolhasca dezbătută în CJ Suceava: Ca să nu râdă lumea de noi trebuie să explicăm că nu era altă soluție


Intră acum și în grupul de

Modul în care s-a improvizat susținerea depozitului de apă de la Dolhasca prin proptirea unui perete cu doi salcâmi, caz semnalat joi de News Bucovina,  a fost subiect de dezbatere în ședința de vineri a Consiliului Județean Suceava.

Liderul grupului PSD din CJ Suceava, consilierul județean Gheorghe Iacob, i-a transmis președintelui CJ Suceava, Gheorghe Flutur, că în cazul evenimentului cu depozitul de apă de la Dolhasca ar trebui comunicat oficial că nu era altă soluție.

„Cred că noi n-am informat corect pentru că, într-adevăr, soluția pe care au propus-o cei de acolo este o soluție de avarie și, într-adevăr, nu era alta mai bună. Ca să nu râdă lumea de noi cineva ar trebui să intervină și în comunicare și să explice situația exactă de acolo. Vă spun ca un om care a lucrat în domeniu: chiar nu exista o altă soluție pentru eliminarea acestor deficiențe pe moment”, a spus Iacob.

El a arătat că pentru ca lumea să nu râdă de această soluție, ar trebui  emis un comunicat corect.

„Ca să nu râdă lumea de noi ar trebui să intervenim, să facem un comunicat foarte corect, să înțeleagă lumea că asta este o formă de rezolvare pe moment a unor evenimente deosebite. Să nu zică cineva că suntem impasibili la situațiile ridicate de anumiți reporteri”, a spus Iacob.

Președintele CJ Suceava a spus că au mai existat astfel de situații de care s-a râs la nivel național.

„Am  mai avut de tipul acesta episoade care s-au dus în mass media națională cu etichetă nu bună pentru toată zona noastră. Un semnal pe care l-am transmis deja este comunicarea publică pe care trebuie să o avem cu cei care vin să constate astfel de lucruri. Cu cât ești mai zgârcit în comunicarea publică sau ai reținere, cu atâta nu ai la ce să te aștepți. Noi nu trebuie să ne supărăm pe media că scrie. Noi trebuie să fim activi, să venim cu explicații”, a spus Flutur.

El a explicat că tot din lipsa comunicării au existat anumite probleme de imagine și la Spitalul Județean Suceava, cu hrana oferită pacienților sau cu comportamentul personalului, dar și la Aeroport când a fost o perioadă lungă cu ceață densă și că a cerut instutuțiilor să comunice corect situațiile.

„Am văzut că instituția purtătorului de cuvânt lucrează și trebuie să lucreze și să explice. Suntem instituții publice și avem obligația să dăm explicații”, a spus Flutur.

El a arătat că la fel trebuie să facă și localitățile.

„Sunt anumite soluții de tranziție pe care trebuie să le explici că altfel face deliciul național. Ca o trecere de pietoni care nu duce nicăieri. Dacă explici că urmează să fie făcute trotuare lumea înțelege”, a spus Flutur.

El a menționat că va discuta cu vicepreședintele CJ Suceava Vasile Tofan și cu cei de la ACET să vadă ce e acolo.

„Noi acum avem acolo lucrări în desfășurare. E un proiect european. Dolhasca a avut probleme și cu calitatea apei și s-au chinuit să găsească soluții pentru că venea apa de o culoare de te speriai. Era cafenie”, a mai spus Gheorghe Flutur care a reiterat că trebuie cât mai multă comunicare în toate situațiile semnalate.


Intră acum și în grupul de