Discuții româno-ucrainene la Cernăuți privind deschiderea punctelor de trecere a frontierei de la Climăuți, Izvoarele Sucevei și Ulma


Intră acum și în grupul de

Guvernatorul regiunii Cernăuți, Ruslan Zaparaniuk, a anunțat, miercuri seara că a participat împreună cu ambasadorul extraordinar și plenipotențiar al României în Ucraina, Alexandru Victor Micula la ședința Grupului de lucru ucraineano-român pentru Vamă și Infrastructură.

Potrivit acestuia, în cadrul ședinței a fost prezentat și discutat planul de dezvoltare a punctelor de trecere a frontierei fiind analizate în detaliu perspectivele construirii punctelor de control Bila Krinița – Climăuți, Șepit – Izvoarele Sucevei și Rusca – Ulma.

„Fiecare punct de control este cu siguranță important pentru Bucovina. La urma urmei, deschiderea de noi puncte de control va face posibilă dezvoltarea economiei Ucrainei și consolidarea în continuare a legăturilor cu UE”, a precizat Zaparaniuk.

El a mai arătat că în cadrul ședinței de lucru au fost stabiliți pașii prioritari privind începerea pregătirii, sursele de finanțare și implementarea ulterioară a acestor proiecte.


Intră acum și în grupul de