Sase perechi de coarne de cerb, furate dintr-o cabana din Campulung Moldovenesc


Intră acum și în grupul de

Un câmpulungean a avut surpriza neplăcută să constate că în cele trei zile în care nu a mai trecut pe la cabana sa, aceasta a fost călcată de hoţi. Aceştia nu au plecat cu mâna goală, printre alte furând şi 6 perechi de coarne de cerb. Potrivit IPJ Suceava, în perioada 15 – 17.01.2011, autori necunoscuţi, prin forţarea sistemului de închidere al uşii de acces şi de la camera centralei, au pătruns în cabana lui P. Alexandru, de 30 ani, din municipiul Câmpulung Moldovenesc, nelocuită.

Din interior au sustras aparatură electronică, o aerotermă, 6 perechi de coarne de cerb, o faţă de masă şi 5 sticle de vin, toate în valoare de 8.600 lei. Poliţiştii au luat măsuri pentru identificarea autorilor şi recuperarea prejudiciului.

Şi în Vatra Dornei s-a dat o spargere, dar la un magazin. În urma măsurilor operative întreprinse de poliţiştii Biroului Investigaţii Criminale Vatra Dornei „au pus mâna” pe H. Mihai, de 32 ani, din localitate, care a intrat prin forţarea sistemului de închidere al uşii de acces într-un magazin din Vatra Dornei, de unde a sustras un televizor LCD şi produse agroalimentare, prejudiciul total fiind de 3.250 lei.

Acesta a fost ajutat de către S. Tiberiu, de 24 ani şi S. Mihai, de 22 ani, ambii din municipiul Vatra Dornei, să transporte bunurile în podul imobilului în care locuiesc, având cunoştinţă despre faptul că provin din furt, urmând să le păstreze câteva zile, după care să le valorifice.

În baza probatoriului administrat s-a dispus reţinerea pentru 24 de ore faţă de H. Mihai pentru săvârşirea infracţiunii de „furt calificat”, iar faţă de ceilalţi doi pentru complicitate la infracţiunea de furt, urmând să fie prezentaţi instanţei de judecată cu propunere de arestare preventivă. Prejudiciul a fost recuperate în totalitate.


Intră acum și în grupul de