Conducerea SJU Suceava, către cei doi medici cardiologi: Medicina se face la patul pacientului și nu pe rețelele de socializare instigând la ură și la decredibilizarea corpului medical


Intră acum și în grupul de

Conducerea Spitalului Județean de Urgență Suceava a transmis, miercuri, că se dezice vehement și nu dorește să asocieze imaginea spitalului și activitatea colectivului medical de atitudinea și modul de manifestare prezentat unilateral de cei doi colegi medici cardiologi pe rețelele de socializare.

CITEȘTE ȘI Medicii cardiologi intervenționiști Blaga și Turcoman solicită conducerii SJU Suceava să le restituie bunurile furate din camera de gardă

„Activitatea conducerii unității sanitare precum și reușitele profesionale ale întregului colectiv medical nu pot fi umbrite de această atitudine izolată, regretabilă și lipsită de respect atât față de colegi cât și față de pacienți, manifestată de cei doi colegi, strict în interes personal”, se arată într-un comunicat al SJU Suceava.

În ceea ce privește acuzațiile de furt de bunuri personale și de ușă spartă cu ranga, conducerea SJU Suceava spune că nu corespund adevărului.

„Relocarea și depozitarea unor bunuri din camera de gardă/cabinet medical, în scopul reamenajării spațiului, nu echivalează cu furtul. Monopolul asupra proprietății spațiilor din spital (camere de gardă/cabinete  medicale) nu este acceptat, indiferent de presiunile externe exercitate asupra conducerii.

„Referitor la situația camerei de gardă mediatizată din cadrul unității sanitare, aceasta nu poate fi utilizată discreționar, preferențial și unilateral doar de medicii în cauză.

„La data prezentă acuzația de furt – bunuri personale/ ușă spartă cu ranga este cercetată de Parchetul de pe Iângă Judecătoria Suceava, la sesizarea colegilor noștri”, se mai arată în comunicat.

Totodată, se subliniază că spitalul, prin profesionalismul corpului medical,  urmărește să fie permanent un spital de top, etalon al profesionalismului, orientat către satisfacerea necesităților actuale și așteptărilor viitoare ale pacienților , asigurandu-le servicii medicale integrate de înaltă calitate.

„Astfel, condamnăm ferm asemenea fapte care sunt de natură să perturbe actul medical, să afecteze coeziunea  colectivului și inducerea  unui sentiment de insecuritate atât în cadrul colectivului cât și față de pacienți”, a mai arătat conducerea SJU Suceava.

Mai mult, se precizează că Spitalul județean  este printre primele  spitale publice din țară ca nivel  al  performanței și calității actului medical. 

„Este într-adevar rezultatul  unei infrastructuri de nivel internațional , dar mult mai important, a unei  munci susținute realizată de întregul personal al unității medicale. În acest context, condamnăm ferm, asemenea fapte menite să creeze presiune asupra conducerii pentru interese proprii, străine de calitaeta actului medical care sunt de natură să instige la ură, insecuritate și  neîncredere”, a mai transmis conducerea SJU Suceava .

Mai mult, în comunicat se precizează că respectarea normelor interne, respectiv regulamentele interne ROI și ROF, creează premisele securitații și legalității salariaților la locul de muncă.

„Denaturarea situației de fapt și șantajul mediatic exercitat de cei doi colegi nu este onorabilă și va fi supusă controlului de legalitate exercitat de instituțiile abilitate. Lezarea imaginii spitalului, aducerea atingerii imaginii și demnității corpului medical, va fi sancționată de unitatea sanitară prin toate mijloacele permise de cadrul legal. Medicina se face la patul pacientului și nu pe rețelele de socializare instigând la ură și la decredibilizarea corpului medical”, se mai arată în comunicat.


Intră acum și în grupul de