Poliția Suceava a depistat un transport fictiv de material lemnos în valoare de circa 50.000 de lei. A fost confiscată valoric încărcătura și au fost aplicate amenzi de 15.000 de lei


Intră acum și în grupul de

Poliția Județeană Suceava a anunțat, joi, că în cursul zilei de miercuri polițiștii au continuat activitățile de verificare și control în ceea ce privește transporturile de material lemnos și au reușit să identifice un transport fictiv de cherestea în valoare de aproape 50.000 lei, polițiștii dispunând confiscarea valorică a încărcăturii, dar și sancționarea contravențională cu amendă în valoare de 15.000 lei.

Potrivit sursei citate, polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Fălticeni și un lucrător din cadrul Gărzii Forestiere Suceava, acționând în cadrul planului de acțiune pe linie silvică organizat la nivelul Poliției Municipiului Fălticeni au identificat și oprit în trafic ansamblul rutier format dintr-o autoutilitară și o semiremorcă.

La volanul autoutilitarei a fost legitimat în calitate de conducător un bărbat domiciliat în comuna Mihai Eminescu din județul Botoșani.

Din verificările efectuate în sistemul informatic Sumal 2.0 a reieșit faptul că semiremorca figura înregistrată cu avizul emis pentru un volum de 50,88 mc3 cherestea tivită molid, având ca destinație, conform datelor înscrise, un depozit din Mălini.

Verificările suplimentare au scos în evidență faptul că avizul este cu status ”în tranzit”, iar traseul GPS al cod-avizului coincide cu locația unde a fost identificat în trafic ansamblul rutier. Acest cod-aviz având atașate fotografiile ce se încarcă obligatoriu în sistemul informatic suma 2.0, permite vizualizarea pachetelor de cherestea corespunzătoare unui volum de 50 m3.

În vederea inspectării încărcăturii s-a solicitat conducătorului auto să deschidă semiremorca. Conducătorul auto s-a conformat, constatându-se faptul că în semiremorcă nu se află nicio cantitate din cheresteaua avizată, semiremorca fiind goală în totalitate.

Având în vedere cele constatate polițiștii au dispus sancționarea cu amendă în sumă de 15.000 lei a societății emitente a avizului conform art. 19 din Legea 171/2010, iar complementar, în temeiul art. 19 alin. 21 din Legea 171/2010, polițiștii au dispus și confiscarea valorică a cantității de 50,88 m3  cherestea tivită molid, în valoare de 47.064 lei.


Intră acum și în grupul de