Prețul biletelor de film la cinematografele Modern și Arta crește cu 4 lei pentru filmele de animație și cu trei lei pentru fimele artistice


Intră acum și în grupul de

Consiliul Local Suceava urmează să majoreze, în ședința de joi, prețul biletelor de film care rulează la cinematografele Modern și Arta din Suceava.

Primarul Sucevei, Ion Lungu, arată în referatul de aprobare al proiectului de hotărâre că a primit din partea Compartimentului Cinematograf Modern din cadrul Serviciului Evidența și administrarea lmobilelor de locuit propunerea de actualizare a tarifelor percepute pentru accesul la film la Cinematograful „Modern” Suceava, pentru acoperirea cheltuielilor de distribuție a filmelor care rulează, precum și pentru achizitionarea unor filme noi, prin semnarea de noi contracte de distribuție.

Responsabilul cu cinematograful, spune că deoarece se rulează filme în fiecare weekend este necesar să fie achiziționate constant titluri noi pentru asigurarea unei mai bune rulări, cu un număr mai mare de spectatori.

„Nevoia de filme noi o putem asigura doar prin semnarea unor noi contracte de distribuție. Aceste firme nu sunt de acord cu tarifele practicate deoarece procentul primit din acest tarif nu acoperă cheltuielile de distribuție ale filmului. Totodată, firmele de distribuție cu care avem contracte în derulare au ridicat la rândul lor această problemă (neacoperirea cheltuielilor de distribuție)”, se arată în referat.

În urma unei analize a prețurilor de la alte cinematografe din țară din subordinea primăriilor tarifele sunt cuprinse între 8 și 20 de lei, unii optând chiar pentru tarif unic de 15 lei pentru orice tip de film.


Intră acum și în grupul de