Joseph Daul: Daca nu sunt lucruri grave, eurodeputatii francezi vor vota pentru aderarea Romaniei la Schengen


Intră acum și în grupul de

Preşedintele grupului Partidului Popularilor Europeni (PPE) din cadrul Parlamentul European, Joseph Daul, care a fost prezent la finele săptămânii trecute în judeţul Suceava la invitaţia preşedintelui Consiliului Judeţean, Gheorghe Flutur, a declarat că, dacă nu există lucruri foarte grave, parlamentarii francezi ai Uniunii pentru o Mişcare Populară (UMP) din cadrul PE vor vota pentru aderarea României la spaţiul Schengen.

Dl Daul a spus la finele unei întâlniri avute cu fermieri din localitatea suceveană Pojorâta, că în cadrul Uniunii Europene regulile sunt identice şi clare pentru toată lumea şi că UMP votează la fel cum va vota PPE în cazul aderării României la spaţiul Schengen. „Regulile sunt aceleaşi pentru toată lumea. Membrii UMP din PPE din Parlamentul European, care sunt 27, vor vota pentru aderarea României la Schengen. Franţa, ca şi Germania , pune întrebări. Preşedintele Băsescu a spus că are răspunsuri la întrebările care se pun. Am discutat şi am văzut că există răspunsuri chiar şi la problemele care se pun între România şi Bulgaria, asta în cazul în care se va decide separarea”, a ţinut să explice preşedintele grupului PPE din PE.

El a mai spus că Partidul Democrat Liberal şi UMP fac parte din aceeaşi familie politică şi că trebuie să se discute toate aceste probleme. „Eu sunt aici ca să ajut la acest lucru. În acest moment se discută, încă se negociază şi trebuie găsită o soluţie ca să adere amândouă ţările, şi România şi Bulgaria, bineînţeles dacă nu există nişte lucruri foarte, foarte grave”, a ţinut să fie foarte explicit europarlamentarul francez. Reamintim că intrarea unei ţări în spaţiul Schengen trebuie să beneficieze de acordul tuturor celorlalţi membri, iar reticenţele Germaniei şi Franţei au practic valoarea unui veto

Preşedintele grupului PPE din PE, Joseph Daul (care este fermier de meserie şi care a reuşit să obţină numeroase fonduri euroepene petnru dezvoltarea afacerilor sale în agricultură-n.n.), alături de secretarul general al grupului PPE, Martin Kamp, şi secretarul general adjunct Antoine Ripoll, s-au aflat într-o vizită de două zile în judeţul Suceava, fiind însoţiţi de preşedintele Consiliului Judeţean Suceava, Gheorghe Flutur. Aceştia au vizitat, sâmbătă, Muzeul Lemnului din Câmpulung Moldovenesc şi s-au întâlnit cu fermieri din zona de munte a judeţului Suceava, după care au vizitat o fermă din Sadova, construită cu fonduri europene.


Intră acum și în grupul de