Flutur, in vizita de lucru la santierul soselei de centura a Sucevei


Intră acum și în grupul de

Reprezentanţii SCCF Iaşi-Grup Colas, firma care execută lucrările la şoseaua de centură a municipiului Suceava şi primarii localităţilor care vor fi traversate de această rută ocolitoare au fost convocaţi marţi, în zona Şcheia, de preşedintele Consiliului Judeţean Suceava, Gheorghe Flutur, pentru a discuta la faţa locului despre procedura de expropriere rapidă şi despre calendarul lucrărilor.

Şeful deliberativului judeţean a solicitat primarilor prezenţi să urgenteze acţiunea de expropriere a terenurilor pentru a face front de lucru constructorului. Totodată, Flutur a cerut locuitorilor din Moara, Şcheia, Pătrăuţi şi Ipoteşti pe unde va trece şoseaua de centură a Sucevei să înţeleagă importanţa investiţiei şi să nu pună piedici procesului de expropriere, asigurându-i că îşi vor primi banii pentru terenurile pe care le vor ceda statului pentru utilitate publică.

De expropriere se ocupă casa de avocatură Tudor din Suceava. Până acum exproprierea a fost finalizată doar în comuna Moara oamenii încasând şi banii. Mai rămân de expropriat 400 de parcele pe raza comunei Şcheia şi câteva în comuna Pătrăuţi.

Preşedintele CJ Suceava a spus că promisiunea constructorului şoselei de centură a fost aceea ca lucrările la tronsonul de la Pătrăuţi la Moara să fie finalizate în acest an. Finalizarea lucrărilor pe celălalt tronson de la Moara până în zona mănăstirii Hagigadar este condiţionată de stoparea alunecărilor de teren din zona mănăstirii.

Ruta ocolitoare a municipiului Suceava care însumează 13,2 kilometri reprezintă o investiţie de 67 de milioane de euro care se realizează cu fonduri de la Ministerul Transporturilor prin Compania Naţională de Drumuri Naţionale şi Autostrăzi.


Intră acum și în grupul de