Costul lucrărilor pentru finalizarea Terminalului 2 al Aeroportului Suceava crește cu 770.000 de lei


Intră acum și în grupul de

Consiliul Județean Suceava urmează să adopte, joi, în ședința ordinară, o majorare a costurilor necesare finalizării lucrărilor de la Terminalul 2 al Aeroportului Suceava.

Potrivit raportului de aprobare semnat de vicepreședintele CJ Suceava Vasile Tofan, Consiliul Județean Suceava a încheiat în 25 iulie 2022 un contract cu o asociere de firme în vederea execuției, finalizării și remedierii deficiențelor pe întreaga perioadă de garanție acordată lucrarilor ce au rămas de executat la extinderea terminalului de pasageri de la Aeroportul Suceava în valoare de 3.262.246,52 lei fără TVA.

În raport se menționează că din cauză că la data întocmirii, în 2017, a studiului de fezabilitate, legislația specifică cu privire la certificarea aeroporturilor internaționale cât și cea referitoare la securitatea la incendiu a suportat modificări și completări, firma de proiectare a emis trei dispozitii de șantier însoțite de memoriile justificative aferente lucrărilor suplimentare, necesare a fi executate pentru finalizarea obiectivului, în valoare de 1.731.965,95 lei inclusiv TVA, care presupune lucrări de automatizări necesare certificării ca aeroport internațional, lucrări de montare a unor rulouri rezistente la foc complet automatizate, lucrări de finisaje interioare, învelitoare, accesorii acoperiș, lucrări de instalații sanitare exterioare, termice, electrice, ascensoare, dar și lucrari de structuri rutiere.

De asemenea, ca urmare a derulării contractului de execuție, s-a renuntat la o serie de lucrări în valoare de 690.629,92 lei inclusiv TVA.

Vicepreședintele CJ Suceava precizează că majorarea  valorii  obiectivului  de  investitii este de  770.945,83  inclusiv TVA.

Reamitim că Vasile Tofan a declarat pentru News Bucovina că Terminalul 2 al Aerportului Suceava ar urma să fie dat în folosință la începutul lunii iunie.


Intră acum și în grupul de