Gheorghe Petrescu(PSD) în CJ Suceava: Trebuie să stăm cu șapca în mână în fața șoferilor ucraineni? Încalcă legislația rutieră la greu


Intră acum și în grupul de

Consilierul județean PSD Gheorghe Petrescu a atras atenția, joi, în ședința Consiliului Județean Suceava asupra situației transporturilor de mărfuri în special pe relația cu Ucraina arătând că șoferii ucraineni nu plătesc taxă de drum, dar drumurile noastre sunt distruse și că și încalcă legislația rutieră.

„Se vehiculează în spațiul public faptul că aceste camioane ucrainene nu plătesc niciun fel de taxă de drum, dar de distrus distrug drumurile noastre și se vede cu ochiul liber peste tot”, a spus Petrescu.

El se întreabă dacă chiar trebuie ca sucevenii să stea cu șapca în mână în fața acestor șoferi de autocamioane.

„Ori se întâmplă ceva cu chestia asta, ori e un abuz al cuiva, ori trebuie să stăm cu șapca în mână”, a spus consilierul județean.

El a mai arătat că „șoferii ucraineni încalcă legislația rutieră la greu”.

„E ceva ce nu se poate. Rulează unul după altul și nici cu mașină puternică nu poți să depășești pentru că stau unul într-altul și tratează totul cu dispreț”, a spus Petrescu.

Flutur a răspuns că e nevoie de Autostrada A 7 până la Siret și a subliniat că războiul a arătat încă odată că principala lor cale de comunicație e pe aici.


Intră acum și în grupul de